Mňága a Žďorp, Monkey Business. I to bude říjnový Pilsner Fest

Nenechte si ujít oslavu 175. výročí dne, kdy české pivo změnilo svět. Na Pilsner Festu, který připomíná uvaření první várky plzeňského piva v roce 1842, bude návštěvníky čekat ten nejlepší pivní i gastronomický zážitek.

Cílená propagace v Plzni

Letošní Pilsner Fest se uskuteční v sobotu 7. října. Návštěvníkům nabídne nefiltrovaný ležák Pilsner Urquell a nejrůznější české a zahraniční speciality připravené pod hlavičkou Fresh Food festivalu.

Na oslavě jubilejních 175 let od doby, kdy sládek Josef Groll v Plzni uvařil první zlatý ležák na světě – Pilsner Urquell, bude na každém rohu k dostání skvělé pivo a jídlo. Na výčepu bude připraven nefiltrovaný ležák, a na několika místech si budete moci dát pivo přímo z tanku. Čepovat budou Masteři BartendeřI – finalisté soutěže o nejlepšího výčepního plzeňského ležáku.

Ke skvělému pivu patří výborné jídlo. Záštitu nad ním pro letošní Pilsner Fest převzali pořadatelé gurmánského Fresh Festivalu. Pečlivě vybrali ty nejlepší restaurace a ve spolupráci s nimi pro návštěvníky připravili prémiové pokrmy z Čech i zahraničí, které se svou chutí skvěle doplňují s plzeňským ležákem. Těšit se můžete na jídla z různých koutů světa, kam se Pilsner Urquell vyváží. V rámci evropské kuchyně zde mimo české klasiky bude mít své zastoupení také Itálie, Francie a Německo a pochutnat si budete moci rovněž na specialitách ze vzdálenějších krajin, jako jsou Vietnam, Mexiko a Severní a Jižní Amerika. Speciální menu budou mít připraveny také místní partnerské restaurace – Lokál, Švejk a Na Spilce. Exkluzivním hostem festivalu bude „pražská“ hospoda U Pinkasů.

„Vhodně zvolená kombinace piva a pokrmu může posunout gastronomický zážitek ještě o úroveň výše. Dokonalá chuť našeho plzeňského a jeho hořkost výborně aktivuje chuťově pohárky a startuje trávicí procesy – lahodně hořké pivo bystří chuť a připravuje strávníka na gurmánský zážitek. Zároveň podporuje trávení a zejména tučnější typická česká jídla činí stravitelnějšími,” říká Václav Berka, starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje.

Skvělý pivní a gastronomický zážitek doplní rovněž bohatý doprovodný program. Na letošním Pilsner Festu zahrají například Support Lesbiens, Monkey Business, Mňága a Žďorp, Sto zvířat, Lenny nebo skupina Jelen. Těšit se můžete rovněž na speciální festivalové prohlídky pivovaru a ukázky tradičních řemesel.

KDY: 7. října 2017 od 11:00
KDE: areál Plzeňského Prazdroje a náměstí Republiky v Plzni
VSTUP ZDARMA

Více na http://www.pilsnerfest.cz



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka