Na čtyřpruh na Třemošnou vyjela auta

Ve čtvrtek v odpoledních hodinách došlo k úplnému zprovoznění stavby : I/27 Plzeň, Třemošenský rybník – Orlík.

Cílená propagace v Plzni

Ta spojuje krajské město Plzeň a další významná města Plzeňského kraje - Třemošnou, Kaznějov, Plasy, Kralovice a dále část Středočeského a Ústeckého kraje. Tímto zprovozněním dojde ke zkapacitnění původní silnice I/27 a k odstranění nebezpečného horizontu, který v minulosti způsobil vážné dopravní nehody.

Stavbu prováděla Společnost Třemošenský rybník zastoupená vedoucím sdružení, společností SILNICE GROUP, a.s. Ta se během stavby musela vypořádat s nejrůznějšími překážkami, ať už šlo o nepředvídané základové poměry, nebo pak o pandemii COVID 19. Právě tato poslední událost nám bohužel svým zásahem posunula původní plánovaný termín zprovoznění, ke kterému mělo dojít na podzim loňského roku. Právě výpadky kapacit stavebních dělníků, strojníků a materiálů měly za následek to, že finální živičné vrstvy by musely být prováděny v době klimaticky naprosto nevhodné, a to v prosinci roku 2020. Proto byla uzavřena dohoda se zhotovitelem stavby, že pokládky živičných vrstev krytu vozovky budou realizovány na jaře roku 2021, ihned jak to bude možné a počasí nám bude přát.

"Zároveň si dovolujeme upozornit, že po Velikonocích bude ještě po dobu cca 14 dnů probíhat dopravní opatření spočívající v uzavření jednoho jízdního pruhu v každém směru související se zrušením provizorního přejezdu na začátku úpravy. Toto opatření je řádně povoleno a nebude znamenat ohrožení bezpečnosti ani plynulosti veřejného provozu," říká ředitel plzeňské pobočky ŘSD Zdeněk Kuťák. "Za toto zpoždění se veřejnosti omlouváme, ale naším hlavním měřítkem je kvalita prováděných prací, kterou jsme chtěli zachovat. Navíc dopravní opatření v místě stavby nezpůsobovalo dopravní komplikace," dodává.


 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 01.04.2021 14:06



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka