Na jihu Plzeňska podpořil ROP Jihozápad 50 projektů, například dobřanský kostel

V úterý 22. 9. navštívil předseda Regionální rady Jihozápad Ivo Grüner v doprovodu Ing. Karla Hrona pověřeného vedením Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad okres Plzeň-jih.

Jarní servisní akce AUTO CB

Shrnuli a zhodnotili dosavadní přínos finanční podpory z Evropské unie prostřednictvím Regionálního operačního programu NUTS II Jihozápad v uplynulém programovém období 2007–2013.

Okres Plzeň-jih v období 2007–2013 podal žádosti o podporu na projekty financované z Regionálního operačního programu Jihozápad v hodnotě 2,73 miliardy korun, dosud podepsané smlouvy o podmínkách poskytnutí dotace na projekty činí více než 927 milionů korun a proplaceno bylo téměř 625 milionů korun. 

V okrese Plzeň-jih bylo prostřednictvím ROP Jihozápad podpořeno celkem 50 projektů, mezi které patří například Obnova nemovité kulturní památky – kostela sv. Víta v Dobřanech, který je považován za dominantu města. Prostor kostela je hojně využván k výstavám, vernisážím, koncertům a dalším společenským událostem. Dále bylo v okrese podpořeno i několik sportovně-rekreačních zařízení, jedno v Přešticích, kde došlo k vybudování víceúčelového areálu, čímž se zvýšila nabídka volnočasových aktivit ve městě. Další prostranství pro sport vzniklo v Blovicích. Zde byl vybudován ovál pro in-line bruslaře a v zimě pro běžkaře a bruslaře. I oblast školství získala díky finanční podpoře z ROP Jihozápad novou tvář a na několik škol bylo pořízeno nové vybavení, které zvyšuje kvalitu výuky. Tyto změny proběhly například na Základní škole Dobřany, ZŠ Josefa Hlávky v Přešticích nebo ZŠ Blovice, kde bylo pořízeno nové IT vybavení.  

Dále se zvýšila bezpečnost na silnicích.  V tomto okrese bylo opraveno nebo postaveno14,27 km silnic II. a III. třídy a  11,12 km místních komunikací. Podpořen byl také cestovní ruch díky téměř 3 kilometrům nových cyklostezek a cyklotras.  



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka