V šumavských Prášilech vyrostou luxusní apartmány Laka Living. Spouští se prodej

Prémiový projekt Laka Living v obci Prášily vyroste v první zóně národního parku Šumava a nabídne 21 exkluzivních horských apartmánů.

Cílená propagace v Plzni

Svým umístěním, nadstandardním vybavením, prvky udržitelnosti a neotřelým designem uspokojí i tu nejnáročnější klientelu. Hodí se jak pro druhé bydlení, tak jako atraktivní investice do nemovitosti. Na jaře letošního roku se očekává získání stavebního povolení, poté dojde k demolici stávajících objektů a přípravě staveniště. Samotná výstavba by měla začít v polovině roku, její dokončení se předpokládá v létě roku 2026. Výhradní prodej zajišťuje realitní kancelář Luxent – Exclusive Properties.

Komorní rezidence Laka Living se skládá ze dvou domů, v nichž vznikne celkem 21 luxusních apartmánů o dispozici 1+kk až 3+kk a velikosti od 24,7 m2 do 92,7 m2. K většině z nich náleží terasa či balkon. Samozřejmostí je vlastní parkovací stání s navazující sklepní kójí, v níž je umístěna také elektrická zásuvka pro dobíjení elektrokol. V podzemní garáži bude rovněž stání pro dobíjení elektromobilů s wallboxem a samostatná kolárna/lyžárna. Cena zahrnuje plně vybavenou kuchyňskou linku včetně spotřebičů renomované značky Electrolux a kompletně zařízenou koupelnu s dlažbou a obklady od španělské firmy Pamesa. K vybraným bytům pak ve standardu náleží i krby či finské sauny.

Budoucí rezidenti budou moct dále využívat fitness a wellness s vířivkou a saunou, které se stanou součástí komplexu. O tepelný komfort se postarají tepelná čerpadla vzduchu/voda a podlahové vytápění, jež se dá ovládat i na dálku. K nízké energetické náročnosti přispějí také eurookna s izolačním trojsklem a venkovní elektrické žaluzie.

Autentický horský design v moderním pojetí

Návrh projektu od architektů Barbory a Josefa Černých počítá se zbouráním původních nevhodných staveb, jež sloužily v minulosti např. jako základní škola, pohraniční stráž či turistická ubytovna, a vybudováním nových apartmánových domů ve zcela odlišném designu a v nejvyšším standardu. Architektura plynule naváže na okolí zástavbu a bude plně ctít sousedství národního parku Šumava. Proto bude kladen důraz na využití přírodních materiálů, jakými jsou například dřevo a kámen. Ty se propíšou také do světlých pokojů s výhledy na horskou krajinu. Stěžejním prvkem domů obdélníkového půdorysu se stanou sedlové střechy doplněné pultovými vikýři. Fasáda s bohatým prosklením bude členěna střídáním ploch dřevěného obkladu z modřínových latí, přírodního kamene a světlé omítky. Střešní krytina bude z přírodní břidlice. Nedílnou součástí je také návrh parteru v podobě zpevněných ploch, zeleně a mobiliáře.

Za projektem stojí velmi zkušená místní developerská a stavební společnost Gyoza, která v šumavském regionu realizuje od roku 2015 projekty bytových a polyfunkčních domů. Od roku 2017 je v provozu Rezidence Klostermann a od roku 2020 Rezidence Javor. Obě tyto stavby obdržely v roce 2021 Cenu poroty architektů v soutěži Stavba roku v rámci Plzeňského kraje.

„Projekt Laka Living je skutečným unikátem, a to především díky lokalitě, kde už není další výstavba možná. To zajistí jak soukromí pro budoucí majitele apartmánů, tak exkluzivitu na trhu. Koupě takové nemovitosti je samozřejmě i velmi atraktivní investicí,“ popisuje realitní makléřka společnosti Luxent – Exclusive Properties Pavla Kalousová a dodává: „Sama jezdím do Prášil již 30 let. Lokalita je mou srdcovou záležitostí. Jsem šťastná, že jsem tento kout Šumavy objevila, a proto mohu z vlastní zkušenosti říci, že okolní nedotčená příroda je opravdu úchvatná a slovy nepopsatelná.“

Oáza zeleně v srdci Šumavy s celoročním vyžitím

Horská obec Prášily se nachází v panenské přírodě národního parku Šumava. Lokalita, která v minulosti proslula sklářskými a papírnickými výrobky, nyní představuje středobod turistiky a neustále se rozvíjí. Přesto si uchovává svůj poklidný ráz.

V okolí nechybí potřebná občanská vybavenost, a to jak obecní úřad, infocentrum, pošta a horská služba, tak samoobsluha, cukrárna a hostinec. Další možnosti skýtají nedaleká větší centra, jako Železná Ruda, Sušice a Klatovy, s příjemnou dojezdovou vzdáleností. Z Prahy cesta autem zabere zhruba 2,5 hodiny.

Projekt Laka Living obklopují hluboké lesy, louky, vodní toky a jezera s bezpočtem zvířat a rostlin, které vybízí k aktivnímu i pasivnímu trávení volného času. Na výlet se dá vydat k Prášilskému jezeru pod horou Poledník s rozhlednou nebo k nejvýše položenému ledovcovému jezeru Laka. Objevovat lze také zdejší zaniklé osady podél přeshraniční Vintířovy stezky. Sportovní vyžití zajišťují nedaleké sjezdovky a běžkařské trati, propracovaná síť cyklostezek nebo volnočasové centrum Offpark. Lyžařská střediska na německé straně jsou pak vzdálená jen zhruba 30 km.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka