Nejlepší český závodník v CrossFitu pořádá v Plzni Bohemian Throwdown 2020

Západočeská metropole bude v sobotu 26. a v neděli 27. září, svědkem jedinečného setkání a zápolení jedněch z nejvšestrannějších sportovců. AKCE JE ZRUŠENA!

Jarní servisní akce AUTO CB

Mezinárodní závody Bohemian Throwdown 2020 přivítají v prostorách pivovaru Plzeňského Prazdroje elitní tuzemské i zahraniční závodníky a závodnice, na které čeká celkem osm náročných “crossových“ disciplín. Bude se cvičit s vlastní vahou i s činkami, rozhodovat bude jak síla, tak vytrvalost a šikovnost. Pomyslnou třešničkou na dortu pak bude úvodní disciplína – závody na paddleboardu spojené s během. Za vším stojí tým kolem plzeňského Getup Gymu, jehož vůdčí osobností je špičkový crossfitový závodník Martin Feiferlík. Ten se letos jako jediný Čech kvalifikoval na - bohužel zrušené - CrossFit Games, což je neoficiální mistrovství světa v tomto náročném sportu. Nyní ale zve fanoušky na událost, která nemá na tuzemské scéně obdoby a pro veřejnost bude přístupná zdarma. Celkové prize money závodu činí 9 tisíc euro.

Startovní listina v tuto chvíli čítá více než 150 jmen v několika kategoriích mužů i žen. Jedná se o elitní závodníky a závodnice (ELITE/RX), středně pokročilé (INTERMEDIATE) a muže nad 35 let věku. Soutěžit budou ale také mladí sportovci a sportovkyně (TEEN). Nezanedbatelnou část soutěžících tvoří zahraniční jména, například z Německa, Rakouska, Itálie, Slovenska, Srbska, Polska, Dánska a dalších zemí. Kolik zahraničních účastníků nakonec nádvoří Plzeňského Prazdroje přivítá, bude samozřejmě záležet na aktuální situaci ohledně koronaviru Covid-19.  

Krása tohoto typu závodů spočívá mimo jiné v rozmanitosti disciplín, které na závodníky čekají. A o kterých dopředu neví! „V Plzni se můžete těšit na celkem osm disciplín, čtyři v sobotu a čtyři v neděli. Jediné, co mohu už nyní prozradit, je úvodní závod na paddleboardu, který se bude konat na „Boleváku“ (Velký Bolevecký rybník). Co bude v sobotu následovat, to se účastníci dozvědí až v pátek večer. A v sobotu pak zjistí, co je čeká v neděli. Různých silových, vytrvalostních a výkonnostních druhů cvičení je v našem sportu mnoho. Od zvedání činek přes cviky s vlastní vahou až po běh, veslování nebo air bike. Těch možností je mnoho a našim závodům to dodává na atraktivnosti i obtížnosti,“ říká Martin Feiferlík, který je bývalým reprezentantem ČR v dráhové cyklistice a v současnosti je nejlepším závodníkem CrossFitu u nás. 

Mezi další specifika crossového sportu patří tzv. online kvalifikace. Zájemci o účast v soutěži totiž nejprve musí splnit úkoly, které jim organizátoři dají, natočit je na video a zaslat k posouzení. „Online kvalifikace na Bohemian Throwdown 2020 probíhala v druhé polovině února a skládala se z pěti různých zkoušek. Kvalifikace se řídí podle několika pravidel, soutěžící mají například jasně daný časový limit na svůj výkon, video musí být natáčeno v jednom kuse a soutěžící se na něm nesmí dostat mimo záběr kamery.“

Dvoudenní program závodů začíná v sobotu 26. září od 7.00 na Boleváku, následně se dění přenese na nádvoří Plzeňského Prazdroje, kde budou pokračovat další disciplíny.  


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
18.09.2020 17:08



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka