Nemocnice v Horažďovicích má nová parkovací místa a opravené silnice v areálu

Nemocnice následné péče Horažďovice i nadále zlepšuje podmínky pro pacienty, po rekonstrukci pokojů přišly na řadu komunikace v areálu a také rozšíření počtu parkovacích míst. Komunikace i parkoviště byly hrazeny z prostředků Plzeňského kraje.

Cílená propagace v Plzni

Na přelomu srpna a září letošního roku se v areálu Nemocnice následné péče Horažďovice uskutečnila oprava povrchů komunikací areálu zařízení, kde zároveň vzniklo 14 nových parkovacích míst na zatravněném parkovišti.

Oprava povrchu komunikací – kompletní výměna podloží - byla dlouhodobě plánována, finanční prostředky ve výši 400 tisíc korun poskytl v plné výši Plzeňský kraj. Rekonstrukce se minimálně dotkla provozu nemocnice, dopravní omezení v areálu nesnížila komfort poskytovaných služeb.

Plzeňský kraj financoval plně také nová parkovací místa, na jižní straně areálu nemocnice. Vzniklo zde 14 nových parkovacích míst. Vzhledem k nárůstu dopravní obslužnosti nemocnice bylo toto rozšíření nutné, často docházelo k situacím, kdy auta parkovala na místech, kde blokovala provoz ostatním návštěvníkům nemocnice. Náklady na výstavbu nových míst byly vyčísleny na zhruba 360 tisíc korun. 

Výše uvedené opravy společně s postupně zrekonstruovanými pokoji pro klienty nadále zkvalitňují služby NNP Horažďovice. Došlo ke zlepšení obslužnosti v celém areálu, možnosti bez problému zde zaparkovat, což pro pacienty i jejich blízké je velmi důležité. Většina pacientů, kteří přichází do nemocnice, jsou pacienti s pohybovým omezením, pro které možnost bezproblémového pohybu a parkování je významná.

„Nemocnice v Horažďovicích patří k těm zařízením, která dlouhodobě vyžadují finanční podporu na rekonstrukce a opravy v areálu i přímo v budově. Po rekonstruovaných pokojích, které značně zlepšily komfort pacientů, přišly proto na řadu komunikace v areálu, které byly v nevyhovujícím stavu. Taktéž nová parkovací místa zlepší služby zařízení,“ uvedla náměstkyně hejtmana Zdeňka Lišková.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka