Neriskujte na dovolené – investujte do vhodné obuvi a užijte si zdařilý odpočinek

Ačkoli jsou lidé neustále upozorňováni na to, že je správný výběr obuvi opravdu důležitý, mnozí její výběr neustále podceňují. Přitom právě obuv rozhoduje o tom, zda si budete každý další krok užívat nebo jen tiše trpět.

Cílená propagace v Plzni

Nevhodná či nepohodlná obuv by Vás jistě neměla trápit na dovolené, kam si jedete odpočinout. Málokdo si s sebou bere více párů a zejména v zahraničí pak nechce trávit čas sháněním a kupováním nové obuvi. Podívejte se, jak si vybrat vhodnou obuv, ve které se Vaše nohy nebudou trápit.

Proč se zabývat vhodnou obuví právě na dovolenou?

Kromě výše uvedeného je důležité si vzít na dovolenou pohodlnou obuv, protože většina lidí chodí na různé výlety po okolí, aby poznali krásy místní architektury a památek. Jiní zase vyrážejí do přírody na dlouhé procházky. Často tak o dovolené nachodí mnohem více než během celého roku. Nepohodlná obuv nebo nevhodná obuv do zvoleného terénu se pak rychle projeví a může dost pokazit dovolenou.

Jak tedy zvolit vhodnou obuv?

Každý tedy preferuje na dovolené něco jiného, ale investovat do vhodné obuvi se určitě vyplatí všem. Jak tedy vybírat typ obuvi?

Rádi chodíte po městě?

Jestliže plánujete chodit především po městě, abyste mohli obdivovat památky, navštívit místní trhy nebo restaurace, je vhodné volit pohodlné, a hlavně pevné boty, takové jsou sandály Tommy Hilfiger. Ženám vřele doporučujeme vyhnout se při delších procházkám vysokým podpatkům. Zvolte raději placaté modely,

V případě, že vyrážíte do lokality, kde jsou především prašné cesty je vhodné volit uzavřené tenisky, protože byste v sandálech měli neustále kamínky a během chvíle byste měli úplně zaprášené nohy.

Milujete brouzdání ve vlnách?

Pokud se Vaše dovolená skládá hlavně z pobytu na pláži nebo u bazénu, je vhodné volit spíše žabky nebo pohodlné pantoflíčky. Ačkoli by tyto boty měli být pevné je důležité, aby byly následně pořádně vysušeny. Jinak by na nich mohly vzniknout nepěkné fleky. Nejlepší volbou k vodě je jistě textilní nebo gumová obuv, která snadno vysychá.

Kromě snadného vysychání je pak parametrem, na který byste se měli zaměřit váha obuvi. Ačkoli se to nezdá spočítejte si, kolik kroků v botách uděláte za den a kolikrát pak musíte zvednout gramy navíc. Za den je to pěkná váha, nesouhlasíte?

Jste spíš aktivní typ, co vyráží do hor?

Pro lidi, kteří mají rádi hlavně aktivní dovolenou a vyrážejí tak na dlouhé pochody do hor, je důležité si zvolit pohodlnou sportovní obuv, na kterou se mohou spolehnout. Velmi oblíbenou volbou je sportovní obuv Adidas, protože v jejich nabídce naleznete jak trekovou obuv, tak i modely na vycházky či běh.

Při výběru vhodného modelu obuvi se zaměřte i na její podešev. V případě, že se plánujete pohybovat v náročném terénu, je nutné volit podrážku silnější. Ta Vaše nohy ochrání před bolestí způsobenou nerovným terénem. Když bude bota příliš tuhá, noha se rychle unaví a hrozí i různé otlaky. Věnovat pozornost byste měli i materiálu obuvi, protože v botě je vždy vyšší teplota než v okolním prostředí. V obuvi z textilních materiálů je teplota vyšší až o 25 %, v kožené obuvi pak je teplota vyšší zhruba o 10 %. Skvělou volbou jsou boty s různými funkčními membránami, které odvádí nadbytečný pot.

Fotogalerie
Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka