Nová Kia SPORTAGE nabízí limitovanou edici EURO 2016 a ještě mnohem víc!

Plzeňský autosalon AUTOBOND GROUP a.s. nám zapůjčil k otestování vůz Kia SPORTAGE 1.7 CRDi 4x2 85 kW. Přečtěte si, jak test dopadl!

Cílená propagace v Plzni

Reprezentativní SUV s originálním designem

Autosalon firmy AUTOBOND GROUP a.s. v Plzni zapůjčil redakci našeho portálu REGIONPLZEN.CZ na několik dní nový vůz Kia SPORTAGE 1.7 CRDi 4x2 85 kW.

Co se vybavenosti týká, je na trhu 6 variant vozu: Active, Comfort, Exclusive, De Luxe a GT Line a v souvislosti s Mistrovstvím Evropy ve fotbale i limitovaná edice EURO 2016. My jsme získali model s výbavou EXCLUSIVE a otestovali, co všechno umí.

EURO 2016

Na úvod je potřeba říci, že Kia Sportage se začala vyrábět již před neuvěřitelnými 23 lety a patří mezi tradičně nejúspěšnější vozy jihokorejské automobilky Kia. V České republice byla Kia Sportage na trh uvedena v roce 2005 a patří mezi nejoblíbenější SUV.

Kia Sportage s oceňovaným designem

V roce 2016 přichází na trh nová, už čtvrtá generace Kia Sportage, která se může pochlubit ziskem prestižního mezinárodního ocenění za design Red Dot 2016. Toto prestižní ocenění obdržely kompaktní SUV Kia Sportage a sedan Kia Optima – dva nejnovější modely značky. Modelu Kia Optima udělila nezávislá porota dokonce nejvyšší ocenění „Best of the Best“. Do této kategorie jsou nominovány pouze nejprogresivnější designy z jednotlivých segmentů.

4. generace Kia Sportage získala ***** v testech bezpečnosti Euro NCAP 2015

Kia Sportage ve své čtvrté generaci nabízí dobrou ochranu cestujícím, což potvrdily bezpečnostní testy Euro NCAP, ve kterých Sportage získala 5 hvězd.

Co se týče příplatkového systému autonomního brzdění, který rozeznává jak auta, tak chodce, tak hodnocení tohoto systému bude obsahem testů Euro NCAP až v následujícím období.

Moderní interiér, tichá a pohodlná jízda

Můžeme potvrdit, že interiér nové SPORTAGE působí prostorně a pohodlně. V interiéru se kombinují kovové prvky s materiály měkkými na dotek. Oceňujeme prvky stehování, které v nás vždy vyvolávají pocit luxusu a příjemné atmosféry.  Během testování sympatického vozu jsme nejvíce ocenili tichou, kultivovanou jízdu bez nežádoucího hluku či vibrací.

LKAS jako bezpečnostní třešnička na dortu

Nejvíce času jsme při testování nového modelu Kia Sportage věnovali aktivnímu systému pro jízdu v pruzích LKAS. Tento systém vás upozorní, že nechtěně opuštíte jízdní pruh. Stane se tak tehdy, když zapomente dát blinkr a začnete na dálnici opouštět svůj jízdní pruh (typicky při předjíždění). Systém LKAS dokonce dokáže zasáhnout do řízení a vrátí vůz do původního jízdního pruhu.

Novodobá magie!

Je to zvláštní pocit, když automat převezme řízení vozu za vás a sám mírně zatáčí tak, abyste neopustili jízdní pruh. Po čase si ale na tuto novou technologii zvyknete.

Myslím si, že systém LKAS zachraňuje životy především řidičům, kteří trpí únavou a mikrospánkem. Pokud se nevěnujete dostatečně řízení a začnete klimbat a přejíždet na dálnici do jiného pruhu, nová SPORAGE vás upozoní a dokáže vůz vrátit zpět tam, kam patří. To vás může probrat, abyste zase naplno převzali řízení a dojeli si na nejbližší odpočívadlo odpočinout.

Pro úplnost uvádíme, že čtvrtá generace Kia Sportage je v roce 2016 v prodeji v následujících motorizacích:

  • 1.6 GDi 4x2 97 kW
  • 1.7 CRDi 4x2 85 kW
  • 2.0 CRDi 4x4 100 kW
  • 2.0 CRDi 4x4 A/T 100 kW
  • 2.0 CRDi 4x4 135 kW
  • 2.0 CRDi 4x4 A/T 135 kW
  • 1.6 T-GDi 4x4 130 kW
  • 1.6 T-GDi 4x4 7 DCT 130 kW

Objednejte si testovací jízdu!

AUTOBOND GROUP a.s.

Koterovská 170
326 00
Plzeň-Slovany
Telefon: 371 651 034, 734 692 334

E-mail: fordplzen@autobond.cz
Web: www.autobond.cz

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 13.06.2016 06:23




7 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka