Od neděle platí letní změny v jízdním řádu, v kraji přináší malé posuny

V Plzeňském kraji dojde k mírným časovým posunům vybraných vlaků mezi Plzní a Rokycany a mezi Tachovem a Bělou nad Radbuzou.

Cílená propagace v Plzni

K mírnému rozšíření dopravy dojde v okrajových částech dne v úseku mezi Plasy a Žihlí.

Změny v regionální dopravě v Plzeňském kraji

Trať 160 Plzeň – Mladotice – Blatno u Jesenice – Kaštice – Žatec

• Osobní vlak Os 7608 (Plzeň hl.n. 18:17 – Žihle 19:22) bude nově jezdit v úseku Plzeň – Plasy denně,  v úseku Plasy – Mladotice v sobotu a v neděli a z Mladotic do Žihle pouze v neděli.

• Osobní vlak Os 7661, který dosud jezdil ve 4:17 z Plas do Plzně hl.n. nově pojede také v úseku ze Žihle (odj. ve 3:55) do Plas (příj. v 04:16). V úseku Žihle – Plasy bude jezdit v pracovní dny a soboty.

• Osobní vlak Os 7674, který dosud jezdil v pracovní dny v 19:10 z Plzně hl.n. do Plas, nově pojede až do Žihle (příj. ve 20:17).

• K prodloužení trasy dojde také u osobního vlaku Os 7676 (Plzeň hl.n. 22:47 – Plasy 23:27), který nově pojede až do Žihle (příj. ve 23:49). Vlak pojede v pracovní dny, neděle a svátky.

Trať 170 (Praha –) Beroun – Plzeň – Cheb

• Osobní vlak Os 7837 pojede v celém úseku mezi Plzní a Rokycany o 3 minuty později (odjezd z Plzně hl.n. v 7:07, příjezd do Rokycan v 7:23).

Trať 184 Domažlice – Poběžovice – Bor – Tachov – Planá u Mariánských Lázní

• U osobního vlaku Os 7211 dojde k drobné úpravě časů odjezdů a příjezdů v úseku Tachov – Bělá nad Radbuzou: Z Tachova bude odjíždět v 17:32 (dosud 17:34), z Boru v 17:59 a příjezd do Bělé n. R. bude v 18:32.

Změny v dálkové dopravě Českých drah

Hlavní novinkou letní změny jízdního řádu bude prodloužení vlaku railjet Brněnský drak z Břeclavi do Bratislavy pod novým názvem Metropolitan Slovenská strela. Provoz na Slovensku je zajištěn partnerskou společností ZSSK a vlak nabídne dodatečnou kapacitu na této vytížené trase na okraji dne. Vlak pojede z Prahy v 19:50, z Brna ve 22:24 a do Bratislavy přijede ve 23:43. Opačným směrem nabídne časné ranní spojení s odjezdem z Bratislavy v 5:10 s příjezdem do Brna v 6:35 a do Prahy v 9:07.

Další úpravy jízdních řádů od letní změny, které platí od neděle 9. června, jsou již méně významné. Většinou dochází k menším úpravám v nabídce služeb u některých spojů nebo k drobným časovým posunům. Během druhého pololetí bude pokračovat také modernizace vlakových souprav.

V červnu se rozšiřuje nabídka Českých drah také o letní sezónní vlaky. Už v noci z 31. května na 1. června poprvé v letní sezóně vyjede z Prahy do Popradu-Tater a Košic posilový noční vlak EuroNight Bohemia. Cestujícím nabízí druhé komfortní noční spojení na Slovensko včetně přepravy automobilů a motorek do Popradu, tzv. autovlak. Tento vlak bude jezdit z Prahy po celou sezónu denně až do 16. září.

Denně od 19. června do 31. srpna bude v provozu také noční rychlík Wydmy z Bohumína do polských prázdninových letovisek u Baltského moře. Vlak s polskými lůžkovými vagóny a českými rychlíkovými vozy 2. třídy odjede z Bohumína večer ve 20:12 a do stanic jako jsou Gdaňsk, Sopoty, Gdyně, Hel nebo Łeba na pobřeží Baltu přijede druhý den ráno. Opačně rychlík Wydmy odjíždí večer před 20. hodinou a do Bohumína přijede ráno před 8. hodinou. V Bohumíně lze přestoupit na vnitrostátní vlaky například do Brna, Olomouce nebo do Prahy. 


The Loop Jazz Club

Komentáře

  • Před 5 roky

    Vlakem jezdím minimálně 1-2x do roka,velmi mě sklamala.Žádné spoje s Domažlic do Všerub k autobusové dopravě.

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka