Odveta v Plzni pro vítěze ligy Richarda Habermanna

Dvanáctý díl GIANT LIGY v Plzni – Na teploměru bylo 22°C a na protilehlé rovince foukal silný protivítr.

Cílená propagace v Plzni

Sportovní odpoledne na Rapidu odstartovaly kategorie žáků a kadetů, kdy se pořadatelství závodu pro mládežnické kategorie zhostil Jakub Kubias se svým týmem RKCA. V kategorii kadetů zvítězil Daniel Kuběna 39b (Academie cyklistických sportů) před Mikulášem Yannickem Melicharem 18b (MS Bike Academy Racing) na třetím místě dojel Michal Záhorec  15b (Academie cyklistických sportů).

Hlavní závod Grand Prix Duratec odstartoval přesně v 17:30 hod, kdy s 30vteřinovým náskokem startovali před hlavním polem jezdci kategorie Masters. V kategorii masters byl znovu nejaktivnější Zdeněk Rubáš (AC Sparta Praha), který s přehledem zvítězil v této kategorii se ziskem 6b.

Peloton tentokrát dojel skupinu po necelých 7 km a odstartoval tak souboj o body do celkového hodnocení kategorie Elite, U23 a juniorů. Velice aktivně si pro body jezdil Petr Fiala (Xeelo cycling team). V únikách byl často vidět i Richard Habermann (AC SPARTA PRAHA), kterému body stačily na celkové první místo v absolutním pořadí. Závod byl totiž kvůli pádu čtyř jezdců a vjezdu sanitky zkrácen po odjetých 35 kilometrech. Mezi nejlepší v celkovém hodnocení se ještě vklínil junior Filip Samec (Gaoo Systém Kolofix).

Richard Habermann v cíli: „Chtěl jsem dneska pomáhat klukům z týmu, ale nakonec jsem měl nejlepší nohy a je tu vítězství.“

foto: tomáš tesař

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka