Opravdu výhodná investice do nemovitostí? V některých regionech ČR je stále ještě realitou

Při hledání investičních příležitostí existuje mnoho možností, kam uložit své peníze.

Cílená propagace v Plzni

Akcie, dluhopisy, podílové fondy jsou dobré investice bez ohledu na to, jakou úroveň zkušeností máte. Dluhopisy a podílové fondy však mnohdy nepokryjí ani inflaci. Akcie na druhou stranu mohou být pro začínající investory příliš volatilní. Nemovitosti naopak zůstávají inteligentní a stabilní investicí k získání pasivního příjmu a budování finančního blahobytu. Pojďme se tedy na investice do nemovitostí a jejich přínos podívat blíže.

Investice do nemovitosti je mnohem dostupnější široké veřejnosti než před lety

Nemovitosti obvykle překonávají ostatní aktiva, pokud jde o zhodnocení. Jsou stabilnější, bezpečnější, a přesto poskytují vyšší výnos. Se zvyšováním finanční gramotnosti společnosti a rozšiřováním investičních příležitostí se i mladší generace a širší veřejnost dostává k příležitostem investovat na realitním trhu. Tato oblast už není jen privilegiem investorů s vysokým čistým jměním. Investování do nemovitostí se stalo jednodušší a dostupnější pro každého, kdo chce nastartovat svou finanční nezávislost.

Investice do nemovitosti přináší stálý zdroj příjmů

S přílivem uprchlíků z válkou postižené Ukrajiny, a také se zhoršenou dostupností hypotečního úvěru stoupá poptávka po nájmech. Pokud již vlastníte nemovitost, kterou můžete pronajímat, máte vyhráno. Pravděpodobně již generujete pravidelný měsíční příjem v podobě nájemného od svých nájemců. Pokud ne, doporučuji zvážit koupi investiční nemovitosti. Poměr kupní ceny vůči čistému výnosu z pronájmu bude vždy velmi zajímavý. To přinese vyšší zhodnocení investice, než jakákoli jiná bezpečná forma pasivního přijmu. Ano, jistě jsou oblasti, kde jsou nájemní byty velmi drané a koupit si je může jen málokdo. Přesto stále ještě existují regiony, ve kterých máte investiční příležitost na dosah ruky.

Moravskoslezský kraj je ještě stále zlatý důl

Vhodnou investiční příležitost přináší Moravskoslezský kraj a města jakou je Karviná, Bruntál, Opava a nově i do určité míry Ostrava. Tato města nabízí svým obyvatelům velmi kvalitní bydlení, infrastrukturu, a hlavně dostatek pracovních příležitostí, avšak ceny nemovitostí jsou tu mnohem nižší než větší města v jiných regionech České republiky. Města Moravskoslezského kraje se neustále rozvíjejí, a tak v nich nacházejí zalíbení i mladí lidé, kteří již méně odcházejí za lepším výdělkem do měst jako je Praha či Brno. Vysoká poptávka po bydlení v uvedeném regionu zvyšuje samozřejmě ceny nájmů, tím vlastní byt stoupá ještě více na hodnotě. Otázkou je, na jak dlouhou dobu budou ceny nemovitostí v tomto kraji na této nízké úrovni oproti jiným krajům. Proto je nyní nejlepší čas si investiční byt v Moravskoslezském kraji pořídit.

Spojte se s profesionály a odpadne vám spousta starostí

Samozřejmě s koupí nemovitostí a jejím pronajímáním je spojeno spousta úkonů, které jsou nejen finančně, ale i časově značně náročné. Vyhledání nemovitosti a její koupě. Nalezení vhodného nájemníka, který bude platit své závazky, protože pokud se rozhodne nájem neplatit, nic moc s tím sami neuděláte. Dále je zde potřeba spravovat danou nemovitost, ať už to jsou platby do fondu oprav nebo nejrůznější přímé opravy ve vašem pronajímaném bytě. Platby za tyto opravy jdou za vámi a pronásledují vaši peněženku.

Je tedy dobré se v případě investice do nemovitosti spojit s profesionály na poli tohoto druhu investic. Kooperací se zkušenou společností, která nabízí zprostředkování investiční nemovitosti, tyto nepříjemné a mnohdy časově náročné povinnosti odpadají.

Image title

Foto: web inzerenta

---

Garantovaný výdělek bez rizika i starostí

Jednou z velmi kvalitních partnerů ve světě investic do nemovitostí je společnost MBRE Investiční nemovitosti. Pro investory vyhledají vhodné investiční nemovitosti dle dohodnutých požadavků, garantují čistý zisk z pronájmu nemovitosti (a to i v případě, že nájemník neplatí), garantují nárůst hodnoty nemovitosti v čase (tím, že dohodnou s klientem předem domluvenou částku za zpětný odkup) a navíc zajistí správu klientovi nemovitosti.

Pokrývají celý Moravskoslezský kraj, který je stále ještě velmi vhodným krajem k nalezení vhodné investiční příležitosti. Jejich klientela pochází nejčastěji z větších měst jako je Praha, Brno, Plzeň a také pomáhají hledat vhodné investiční nemovitosti investorům ze zahraničí. To znamená, že investor se vůbec nemusí pohybovat v daném kraji a znát ho. Naopak, vše se dá zařídit z pohodlí domova online.

Image by StockSnap from Pixabay

Fotogalerie
Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka