P3 letos bude stavět na míru ve čtyřech parcích, mimo jiné v Myslince u Plzně

Průmyslový developer P3 v letošním roce klientům nabídne především výstavbu na míru.

Cílená propagace v Plzni

Nedaleko Prahy v blízkosti dálnice D6 může ihned začít stavět 17 000 m2, na půli cesty mezi Prahou a Drážďany pak nabízí další desetitisíce metrů čtverečních v P3 Lovosice a do konce roku P3 vztyčí první sloupy v nových parcích v Ostravě a v Myslince u Plzně. Veškeré nové budovy P3 budou mít certifikaci BREEAM Very Good nebo vyšší.

„Budujeme parky v atraktivních lokalitách, a co je důležité, můžeme začít rychle stavět. Logistickým firmám a výrobním společnostem umíme navrhnout výstavbu haly na míru jejich potřebám v rozumném časovém horizontu. Pozornost věnovaná úvodní přípravě projektu se jim během několika měsíců zúročí v dobře nastaveném provozu,“ říká Tomáš Kubín, šéf výstavby P3 pro střední a východní Evropu.

(Nejen) v okolí Prahy je o pozemky nouze
V loňském roce evropský průmyslový developer P3 provedl několik zajímavých akvizic, mezi které patří i menší park ve středočeském Stochově, pohodlně dostupný ze západního okraje Prahy. Ke stávající hale, do které soustředil kompletaci a distribuci automobilových dílů jejich výrobce Müller Technik, plánuje P3 postavit další halu o rozloze 17 000 m2. Se zájemci se však P3 může dohodnout i na pronájmu menší jednotky. „V okolí Prahy jde o jednu z posledních možností výstavby v takovém rozsahu. Aktuálně směřuje nejvíce poptávek právě sem,“ potvrzuje Daniel Kubizňák, šéf pronájmů a developmentu v P3.

V relativně dobré dostupnosti Prahy (40 minut) a zároveň v blízkosti Německa (60 minut) se nachází park P3 Lovosice. Průmyslový developer zde může postavit haly o kombinované kapacitě bezmála 28 000 m2 určené převážně pro logistiku nebo drobnou výrobu. V parku už působí FM Logistic nebo majitel obchodních řetězců s nábytkem XLMX. Nedávno sem své aktivity přesunula i společnost van Eupen, která zajišťuje reverzní logistiku a servis elektrospotřebičů. „Pro výrobní firmu, která zaměstnává hodně lidí, se určitě vyplatí zvolit výstavbu na míru. Od toho, kolik lidí je na směně a jak jsou v provozu rozmístění, se pak může odvíjet rozmístění světlíků nebo kapacita ventilace. Řešit podobné požadavky v již hotové budově by bylo pro nájemce nákladné a zdlouhavé,“ vysvětluje Tomáš Kubín.

Nové průmyslové parky rostou v centru města i na kraji obce
Z dobrého napojení na Německo, po dálnici D5, bude těžit i zcela nový průmyslový park P3 Plzeň Myslinka, který leží asi 12 kilometrů od centra Plzně a 4 km od sjezdu z dálnice poblíž obce Myslinka. K dispozici tu budou jednotky od 3 000 m2 do 30 000 m2 v celkem pěti budovách. První z nich se začne stavět ještě na jaře a na přelomu roku už bude připravena k nastěhování. „Zajímavé synergie by mohl přinést fakt, že jen 6 minut cesty odsud, v Nýřanech, je park P3 Plzeň, který si velmi oblíbily zejména výrobní firmy a společnosti s orientací na automobilový průmysl. Pro logistiku může být výhodou nejenom přímé napojení na dálnici D5, ale i blízký železniční terminál,“ říká Daniel Kubizňák.

Další chystaný park, který v tomto případě vzniká na brownfieldu, připravuje P3 v širším centru Ostravy v sousedství Dolní oblasti Vítkovice. Strategicky umístěná obchodně-průmyslová čtvrť P3 Ostrava Central vzniká v souladu s aktuálními trendy městské logistiky. „Na ploše 44 hektarů se najde jak vhodné zázemí pro logistiku, tak výrobní haly s dobrým napojením na městskou veřejnou dopravu a hlavní silniční i železniční tahy. Také proto je zde velký potenciál pro retail a e-commerce. Menší budovy budou ideální pro vzorkovny, showroomy nebo provozovny s přímým kontaktem se zákazníkem, jako jsou servisy nebo výdejny,“ vysvětluje Daniel Kubizňák s tím, že v nabídce jsou jednotky od 1 500 m2 až po téměř 30 000 m2. „Projekt začleníme do industriálního území a zároveň chceme zapracovat řadu udržitelných řešení s pozitivním dopadem jak na životní prostředí, tak na efektivitu provozu areálu i jednotlivých budov. Ať už půjde o fasády porostlé zelení, nakládání s dešťovou vodou, využití lokálního zdroje tepla, nebo efektivní kombinaci přirozeného a umělého osvětlení, máme ambici posunout úroveň industriálních staveb na vyšší úroveň,“ vysvětluje Tomáš Kubín.
Stavět se začne nejspíš závěrem letošního roku a první nájemníky by park mohl uvítat do příštího léta.

Výstavba na míru je v rámci služeb P3 v posledních letech čím dál žádanější. Jako developer, vlastník, pronajímatel a správce průmyslových objektů může P3 svým klientům vyjít vstříc už při návrhu projektů chystaných budov. Nájemcům tím odpadají starosti s dodatečnými stavebními úpravami budov a mají jistotu, že nové prostory budou do posledního detailu odpovídat jejich potřebám.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 04.04.2021 08:08



p3
0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka