Pěstitelské pálenice na Plzeňsku odstartovaly sezonu

Slivovice bude letos méně, protože se neurodily švestky. Lidé vozí i jablka.

Cílená propagace v Plzni

Sezona pálení začíná v polovině září a trvá až do května, největší nápor je do poloviny ledna. V současné době v palírně v Břasích na Rokycansku zpracovávají vykvašené švestky, jejich úroda v kraji byla ale podprůměrná.

Do pálenice v Měčíně na Klatovsku milovníci kořalek momentálně vozí i jablka. Neobvyklé nejsou ani ovocné mixy z jahod, malin, jablek, hrušek a dalšího ovoce. Litr padesátiprocentní kořalky vyjde zájemce podle Plzeňského deníku zhruba na dvě stovky korun.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka