Pět plzeňských škol opraví svá sportovní zařízení

Celkem pět základních škol zřizovaných městem Plzní opraví svá sportoviště.

Cílená propagace v Plzni

Rada města Plzně odsouhlasila na tyto projekty, jež se týkají opravy a údržby sportovišť, pět milionů korun. Poskytnutí finančních částek pro základní školy musí schválit ještě zastupitelstvo města.

„Město Plzeň dbá na rozvoj veškerých vyučovaných aktivit, včetně těch pohybových. Snažíme se vylepšovat sportovní infrastrukturu na všech našich základních školách. V letošním roce projdou rekonstrukcí sportoviště na 1., 14., 21., 22. a 28. základní škole,“ uvedla radní pro oblast školství Lucie Kantorová.

1. základní škola Plzeň získá celkem 600 tisíc korun. Z toho 420 tisíc korun použije na penetraci povrchu a obnovu lajnování hřišť s umělým povrchem. 80 tisíc korun využije na regeneraci umělého trávníku s doplněním granulátu a drobné opravy povrchu a 100 tisíc korun na čtyři kusy mobilních fotbalových branek se zabezpečením proti pádu.

14. základní škola Plzeň obdrží finanční podporu ve výši 1,8 milionu korun na opravu povrchu v tělocvičně, který je v současné době viditelně poškozený s velkými rýhami a vadnými místy. Opětovné broušení by ztenčilo výšku palubek natolik, že by docházelo k jejich průhybu. Oprava této tělocvičny probíhala v únoru 2014. Tělocvična je velmi využívaná, denně až do 21 hodin, sportuje se v ní i o víkendech.

21. základní škola Plzeň vymění za 800 tisíc korun povrch víceúčelového hřiště a 150 tisíc korun použije na čištění povrchu a výměnu sítí. Menší víceúčelové hřiště s umělým povrchem bylo vybudováno v roce 2002 a povrch v některých místech je viditelně zničený, při odkrytí povrchu bude nutno též zhodnotit podloží. Velké víceúčelové hřiště je nutné čistit každý rok, aby nedošlo k poškození povrchu.

22. základní škola Plzeň ve výši 1,25 milionu korun opraví běžecké dráhy a plochy pro skok vysoký. Od vzniku v roce 2004 nebyla regenerace provedena. Měla by být prováděna každých sedm let. Viditelně je na mnoha místech setřena vrchní vrstva (tartan) a prosvítá spodní vrstva.

28. základní škola Plzeň přebrousí a přelakuje podlahu ve velké tělocvičně za 400 tisíc korun. Přelakování včetně prvního velkého broušení proběhlo v listopadu roku 2014, další přelakování je nutné vždy po 4 letech.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka