Plzeň je stříbrná v celostátním výzkumu Město pro byznys

Srovnávací výzkum Město pro byznys ukázal, že Plzeň je podnikatelsky velmi atraktivním místem. V celostátním finále získala druhé místo, krajské kolo před několika týdny vyhrála.


Srovnávací výzkum zpracovává již sedmnáctým rokem analytická agentura Datank a hodnotí v něm všech 205 obcí s rozšířenou působností v České republice.

„Mám velkou radost, že se Plzeň v celorepublikovém měřítku umístila na druhém místě. Je to potvrzení toho, že se naše metropole ubírá správným směrem. Firem a podnikatelů si vážíme nejen jako významných zaměstnavatelů, ale také jako subjektů, které utvářejí obrázek o městě Plzni za jeho hranicemi. Každý jejich úspěch je pro Plzeň tou nejlepší vizitkou. My se tomu určitě budeme snažit jít dál naproti,“ řekl primátor města Plzně Roman Zarzycký.

Podle hodnotitelů rozvoj podnikání v západočeské metropoli podporuje celá řada faktorů. Je dopravně velmi dobře dostupná. Nárůst počtu obyvatel města je v rámci České republiky jeden z nejvyšších, což je příslibem pro rozvoj podnikání i do budoucna. Ve městě je velmi vysoký podíl firem nad 250 zaměstnanců na celkovém počtu ekonomických subjektů. V přístupu veřejné správy uspěla Plzeň zejména kvalitou svých webových stránek, na nichž podnikatelé naleznou v přehledné podobě vše potřebné, co potřebují pro komunikaci s úřadem, ale také řadu dalších informací a odkazů, které mohou pomoci například při zakládání živnosti.

Vítězem Města pro byznys se letos stalo Brno. Třetí příčku obsadila Ostrava. 

Slavnostní vyhlášení se konalo ve středu 22. května 2024 v Praze, cenu za město Plzeň převzala vedoucí kanceláře primátora města Plzně Stanislava Černá. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
NOVÝ RENAULT CAPTUR

Hlavní zprávy

 

NOVÝ RENAULT CAPTUR