Plzeň posílí o nové bateriové trolejbusy ze Škody Transportation

Cestující v Plzni začnou vozit nové trolejbusy s bateriovým pohonem od skupiny Škoda Transportation. Plzeňské městské dopravní podniky již převzaly tři z celkem osmi moderních ekologických vozidel.

Cílená propagace v Plzni

Ty mohou jezdit i mimo tradiční trolejbusové linky. Plzeňský dopravce celkem získá čtyři dvanáctimetrové trolejbusy typu Škoda 26Tr a čtyři kloubové trolejbusy typu Škoda 27Tr. 

Zájem o moderní škodovácké trolejbusy s bateriemi v poslední době roste, dopravce láká zejména velká flexibilita vozidel, které mohou využívat k přepravě cestujících i mimo tradiční trolejbusové linky. Vozy se škodováckým řešením slouží například ve Španělsku, Itálii, Maďarsku nebo Švédsku. „Oblíbené jsou takové vozy i u nás v České republice, ostatně opakovaná dodávka těchto vozidel pro západočeskou metropoli to jen potvrzuje,“ říká Oldřich Husa, projektový manažer Škody Electric.

Vozy budou dodány na základě dříve uzavřených rámcových smluv. Bateriový pohon se konkrétně v Plzni využívá například při dopravní obsluze okrajových částí města či nákupních center. „Řidič v takovém případě přepne na bateriový pohon a může takto ve standardním režimu ujet i několik kilometrů,“ vysvětluje Oldřich Husa, projektový manažer Škody Electric. Zajímavostí je, že u kloubových vozidel je využit inovovaný systém otevírání druhých dveří vně vozu. „Tato novinka přispěje ke zvětšení nástupního a výstupního prostoru a ocení ji zejména cestující s kočárkem a cestující na vozíku,“ dodává Oldřich Husa.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka