Plzeň přispěje Burn Fighters, pomáhají lidem s popálením

Plzeň poskytne finanční dar ve výši 30 tisíc korun organizaci LonelyBase na činnost platformy Burn Fighters.

Jarní servisní akce AUTO CB

Platforma nabízí pomoc a podporu lidem po úrazech popálením. Zakladatelkou je Plzeňanka Martina Půtová, která sama utrpěla na konci roku 2013 popáleninový útok chemikálií a bojovala o svůj život. Žena, jež přišla i o zrak a po útoku se léčila tři roky, se rozhodla pomáhat jiným právě prostřednictvím Burn Fighters.
„Paní Martinu Půtovou jsem přijal v červenci u nás na radnici, abych jí pogratuloval k získání Ceny Olgy Havlové, jejímž cílem je upozornit na život lidí se zdravotním postižením, kteří se vyrovnali se svým handicapem a pomáhají druhým. Společně jsme především řešili možnosti preventivních programů o popáleninách na plzeňských základních školách, které připravuje Burn Fighters,“ uvedl primátor Martin Baxa.

Na webových stránkách Burn Fighters (https://www.burnfighters.com) zveřejňují zakladatelky své příběhy, rady, jak se starat o popáleniny, či rozhovory s lékaři, kteří se dané problematice věnují. Za sebou mají i organizaci prvního srazu popálených. V následujících měsících a letech se chce Martina Půtová s kolegyní především zaměřit na osvětu a prevenci na základních a středních školách. Chtějí varovat žáky, jak jedno špatné rozhodnutí (například fotka na vagónu jen pro vidinu uznání na sociálních sítích) může ovlivnit celý jejich život. Díky již realizované kampani Jedna blbá fotka se podařilo snížit v České republice počet dětí a mladistvých, kteří utrpí popáleniny způsobené přelézáním vagonů.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka