Plzeň schválila výjimku pro příjemce dotací pro letošní rok

Město Plzeň přijalo pro letošní rok sérii opatření pro zmírnění negativních dopadů pandemie covid-19.

Cílená propagace v Plzni

Jedním z nich je i schválení výjimky ze Zásad poskytování dotací z rozpočtu statutárního města Plzně pro rok 2021 pro příjemce dotací.

„Výjimka z městských pravidel umožní operativní administraci dotací během probíhající koronavirové pandemie, kdy se v důsledku série vládních opatření a epidemiologických nařízení měnily a mění termíny a plánované aktivity příjemců dotací z městského rozpočtu. Jednotlivé magistrátní odbory a úseky tak budou moci bez nutnosti dalšího schvalovacího procesu operativně řešit probíhající změny v podpořených činnostech a projektech,“ uvedla Eliška Bartáková, náměstkyně pro oblast kultury, památkové péče a sociálních věcí.

Doplnila, že se to týká například změn termínů konání akcí, možnost uznání přípravných nákladů na aktivity, které se nemohly v důsledku omezení uskutečnit, či možnost přesunu akcí do on-line prostoru a podobně. „Hlavním cílem je uchovat diverzitu a občanské aktivity v našem městě v tomto zcela mimořádném období a usnadnit administraci dotací příjemcům dotací,“ dodala.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka