Plzeň sníží poplatek pro pořadatele trhů a restaurace s Vlídným WC

Město sníží poplatek za užívání veřejného prostranství, vychází vstříc pořadatelům trhů a zvýhodní zapojené do projektu Vlídné WC.

Cílená propagace v Plzni

Zastupitelstvo města Plzně schválilo novelu vyhlášky o místním poplatku za užívání veřejného prostranství. Zásadní změnou, kterou tato novela mimo jiné přinese, je zapracování dvou nových sazeb místního poplatku. V prvním případě se jedná o sníženou sazbu 15 korun za metr čtvereční a den za zábor veřejného prostranství za účelem konání tradičních řemeslných a farmářských trhů v historickém jádru města Plzně (původně bylo 30 korun). V druhém případě se jedná o sníženou sazbu dvě koruny za metr čtvereční a den pro předzahrádky zapojené do projektu „Vlídné WC“. 

Projekt „Vlídné WC“ umožní občanům či turistům bezplatné využití toalet v zařízeních zapojených do projektu, a to i přesto, že nebudou v danou chvíli zákazníky těchto zařízení. Zařízení zapojená do projektu „Vlídné WC“ budou viditelně označena samolepkou. Účinnost novely vyhlášky se předpokládá na začátku ledna 2017.

„Změnu osobně považuji za symbolickou podporu velmi dobře fungujících trhů v centru města, tedy farmářských i řemeslných. Provozovatelé trhů se vyjádřili ve smyslu, že slevu, pokud bude schválena, adekvátně promítnou jednotlivým prodejcům. Mělo by to přinést nejen lepší služby pro prodejce, ale i další zkvalitnění doprovodných programů trhů včetně řemeslných stánků. 

„Snížení sazby podporuji, zasadím se o to, aby se sleva promítla do toho, co budou platit jednotliví prodejci,“ uvedl starosta centrálního městského obvodu Radislav Neubauer, který stál za iniciativou Vlídné WC. 



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka