Plzeň vypisuje program na podporu vzniku a rozvoje mladých inovativních firem

Rada města Plzně schválila vyhlášení dotačního programu INKUBACE FIREM 2023 na podporu vzniku a rozvoje mladých inovativních firem na svém území.

Cílená propagace v Plzni

Z rozpočtu pro letošní rok uvolní dva miliony korun, minimální výše dotace bude činit 200 tisíc korun, maximální 400 tisíc korun, firmy se musí na celkových způsobilých nákladech podílet minimálně deseti procenty.

„Chceme tímto podpořit mladé inovativní firmy působící v našem městě a také navýšit jejich počet. Firmy se zapojí do inkubačního programu realizovaného v našem Podnikatelském a inovačním centru BIC Plzeň. Získají metodickou podporu při zpracování svého podnikatelského záměru, zpětnou vazbu a poradenství od odborníků a mentorů. Podnikatelé spolu se svým mentorem z BIC sestaví svůj inkubační plán, pro jehož realizaci využijí finance právě z tohoto našeho programu,“ vysvětlil Daniel Kůs, radní Plzně pro Smart City a podporu podnikání.
 
Pro město Plzeň je tento program nový, ale v BIC Plzeň je inkubace v kombinaci s dotačním titulem realizována již poněkolikáté. Plzeň tak navyšuje kapacitu a umožní novým inovačním firmám využít podporu dvakrát ročně.

Žádosti o dotaci budou přijímány od 17. července do 13. srpna prostřednictvím aplikace eDotace. Žadatel o dotaci z Programu musí mít sídlo nebo provozovnu na území města Plzně a musí být zaregistrován v aplikaci eDotace.

Detailní informace k vyhlášenému programu budou zveřejněny na: www.bic.cz.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka