Plzeň zjednodušila podávání žádostí o vyjádření k sítím, spustila novou službu

Plzeň spustila nový web, prostřednictvím něhož si developeři i občané chystající stavbu rodinného domku či jiného objektu mohou elektronicky požádat o vyjádření k existenci sítí. V projektu je nyní zapojeno pět městských správců, od nichž lidé vyjádření potřebují, snahou města bude postupně rozšířit službu i o mimoměstské správce sítí. Žadatelům by tak zcela odpadla nutnost obíhat jednotlivé subjekty. Za první měsíc a půl pilotního provozu už web https://gis.plzen.eu/vfe/ využilo přes sto lidí.

Cílená propagace v Plzni

„Dlouhodobě se snažíme zjednodušovat komunikaci občanů s úřady, i tato nová služba k tomu přispěje. Jsem přesvědčen, že Plzeň je už nyní chytrým městem, například aplikace Plzeň - občan lidem srozumitelně popisuje co, jak a kde mají v Plzni řešit, pomocí aplikace Plzni.to mohou hlásit závady na městském majetku a podobně. V rámci koncepce Smart City Plzeň aktuálně připravujeme řadu dalších projektů,“ uvedl primátor Martin Zrzavecký.

Podle technického náměstka primátora Pavla Šindeláře, pod kterého Správa informačních technologií města Plzně spadá, nový projekt zjednoduší občanům vyřizování věcí na úřadě. „Dosud to fungovalo tak, že když člověk potřeboval vyjádření, musel navštívit osobně postupně všechny městské správce sítí, tedy Vodárnu Plzeň, Plzeňskou teplárenskou, Správu informačních technologií města Plzně, Plzeňské městské dopravní podniky a Správu veřejného statku města Plzně. To nyní odpadá,“ přiblížil Pavel Šindelář. Zájemce si podá elektronickou žádost přes web.

„Průvodce podáním žádosti umožňuje zadat údaje žadatele, popřípadě investora, popsat žádost, vybrat správce infrastruktury, přidat přílohu a zakreslit lokalitu, přičemž k jedné žádosti jich může být více. Vybraní správci se pak samostatně vyjádří přímo žadateli ve lhůtě do 30 dnů,“ přiblížil Luděk Šantora, ředitel Správy informačních technologií města Plzně. Ten by rád službu v další etapě rozšířil tak, aby bylo pomocí aplikace možné požádat o vyjádření ke všem sítím i ostatní správce. Postupně také počítá s tím, že správci začnou využívat i toho, že systém dokáže řešit žádosti automatizovaně, tedy ve standardních případech odpoví sám.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 20.08.2016 10:17



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka