Plzeňské depo se připravuje na provoz dalších RegioPanterů

V těchto dnech proběhlo v plzeňském středisku údržby Oblastního centra údržby Západ předání dalších jednotek RegioPanter řady 650.2 určených pro linku P2 Klatovy – Plzeň – Rokycany – Beroun.

Cílená propagace v Plzni

Jedenáct nových jednotek rozšíří plzeňskou flotilu panterů na celkem 24 souprav. Jejich oficiální představení je naplánované na pátek 17. prosince, ale v každodenním provozu se s nimi cestující setkají už od nedělní změny jízdního řádu 12. prosince.

Zároveň vrcholí práce na nejnovější hale údržby Českých drah, která je přímo projektovaná pro kvalitní a především komplexní údržbu ucelených jednotek. „Nová hala bude disponovat čtyřmi kolejemi o délce 100 metrů a dílnou pro opravu komponentů. Uvnitř bude portálový jeřáb o nosnosti 5 tun, nebo montážní lávky pro bezpečný přístup k zařízení umístěnému na střechách vozidel. Udržovat zde budeme především RegioPantery a RegioSharky, ale užívat ji budeme také při údržbě dalších vozidel deponovaných v Plzni a na západě Čech,“ říká Michal Kraus, člen představenstva a náměstek generálního ředitele ČD pro servis. Vedle 24 jednotek RegioPanter tak bude hala sloužit také jednotkám RegioShark. 
V současné době je hotovo zhruba 95 % prací na hale a jejím vybavení. Dokončení celé stavby a předání do provozu se předpokládá v únoru příštího roku. 

S pořízením nových souprav budují České dráhy také moderní zázemí pro jejich údržbu. Vedle haly v Plzni se připravuje další moderní zázemí například v Chebu, Českých Budějovicích, Havlíčkově Brodě nebo Olomouci.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka