Plzeňské dvorky 2023 jsou za dveřmi

Plzeňské dvorky se poprvé konaly v květnu 2016. Oblíbená akce i letos zavede zájemce na více či méně známá zákoutí Plzně a to v sobotu 20. května v tradičním čase 10:00 – 18:00.

Jarní servisní akce AUTO CB

Všechny zapojené dvorky budou po dobu akce zdarma a volně přístupné a bude možné zavítat na několik desítek adres v centru města a také na plzeňském Petrohradě. 

„Lákavá bude možnost projít mezi Kopeckého sady 11 a Americkou 29. Obě adresy vedou k letní scéně Měšťanské besedy, kde bude připraven bohatý hudební program. Dalším zajímavým místem bude nádvoří opraveného rabínského domu za Velkou synagogou, kam se zájemci dostanou také ze dvou směrů – z Palackého náměstí a parku M. Horníčka,“ říká Alena Kozáková, ředitelka pořádající Nadace 700 let města Plzně. Novými adresami budou také Hálkova 18, nám. Republiky 3 a další. V Plachého 6 bude možné kromě volné prohlídky dvorku jít na komentovanou prohlídku apartmánu Richarda Hirsche (časy prohlídek budou uvedeny na webu akce, vstupné 50,- Kč, vstupenky bude možné zakoupit jen na místě). Komentované prohlídky s možností nahlédnout do podzemních prostor domu budou probíhat i v Prešovské 7. Ty budou zdarma, je ale nutné na ně vyzvednut předem časovou vstupenku. Na mnoha dvorcích bude probíhat doprovodný program – hudba, tanec, přehlídky svatebních šatů, výtvarné dílny a mnoho dalšího.  Akci doplní stopovačka pro malé i velké, jejíž start a cíl bude na adrese Sedláčkova 38. 

Kromě volného vstupu na všechny adresy bude možné projít také některé s průvodci. Vstupenky na tyto trasy jsou v prodeji  v Muzeu strašidel v suterénu hotelu Central. 

Podrobný program, včetně časů komentovaných prohlídek a doprovodných prohlídek na jednotlivých adresách je zveřejněn na www.plzenskedvorky.cz a facebookových stránkách projektu. Tištěné programy si mohou zájemci během akce vyzvednout v informačním centru na náměstí Republiky, Na Klatovské třídě 26, Sedláčkově 38 nebo u letní scény Měšťanské besedy.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 15.05.2023 17:06



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka