Plzeňské historické podzemí nabízí speciální prohlídky za svitu baterek

Vzácná příležitost navštívit Plzeňské historického podzemí a objevit tajemství labyrintu chodeb, sklepů s studní pod západočeskou metropolí netradičně za svitu baterek se naskytne od 12. do 17. dubna.

Cílená propagace v Plzni

Vždy od 16 a 17 hodin. Speciální prohlídky vás zavedou i do běžně nepřístupné části podzemní chodby. Vstupenky na prohlídku podzemí za svitu baterek jsou v prodeji na: https://tickets.prazdroj.cz/podzemi-za-svitu-baterek?buy=true#/

Plzeňské historické podzemí je s délkou 13 km jedním z největších komplexů podzemních prostor u nás. Veřejnosti se otevřelo před více než 35 lety po pečlivých archeologických výzkumech a náročné obnově, která vyzdvihla staletou historii sahající až k počátkům města.  Přístupné je z původního právovárečného domu z 15. století, ve kterém dnes sídlí unikátní Pivovarské muzeum. Podzemní prostory dříve sloužily k výrobě piva, skladování potravin, ale také jako obranný systém během dob nepokojů. Díky exponátům a vystaveným nálezům proniknete během prohlídky do historie města a každodenního života středověkých obyvatel města Plzně a také se dozvíte, jak podzemí od 13. století vznikalo.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka