Plzeňskou porotu T-mobile rozjezdů ohromily plány na chov pijavic

Plzeňské kolo soutěže začínajících podnikatelů T-Mobile Rozjezdy ovládl chov pijavic pro lékařské účely. Autorka nápadu Zuzana Sladká ze Stříbra je využívá ve své praxi, ale protože se špatně shánějí, chce je začít chovat sama.

Cílená propagace v Plzni

Druhé místo získal sýrař Mickaël Bernon, původem z Francie, který dává západním Čechám na trzích ochutnat skutečnou Francii. Na třetím místě skončila Markéta Bibzová ze Sušice a její náušnice jménem Flowerski. 

V Plzeňském kraji hodnotila porota 27 projektů, nejčastěji z gastronomie a módy. „Vítězná trojka na západě Čech překvapila. Všichni našli mezeru na trhu, chov pijavic chce dokonce překročit české hranice,“ říká Markéta Madmar, manažerka segmentu trhu T-Mobile a předsedkyně odborné poroty. 

Členka odborné poroty a ředitelka Regionální hospodářské komory Plzeňského kraje Radka Trylčová ocenila u přihlášených projektů zvyšující se úroveň přihlášek. „Dnešní začínající podnikatelé už přemýšlejí o tom, jak by je podnikání uživilo. Úspěšné podnikání se skládá z originální myšlenky a kvalitního podnikatelského plánu,“ dodává.

Zuzana Sladká si díky výhře odnese od T-Mobile 50 000 Kč na rozvoj firmy a balíček telekomunikačních služeb na rok zdarma, od České spořitelny podnikatelské konto na 5 let zdarma, smartphone od Samsungu a balíček služeb pro propagaci na internetu od Agentury Najisto. To vše v celkové hodnotě přes 100 tisíc Kč. Druhé a třetí místo znamená pro vítěze balíček telekomunikačních služeb od T-Mobile, podnikatelské konto od České spořitelny nebo digitální předplatné ekonomických médií. Všichni pak mají až do příštího ročníku možnost poradit se o svých problémech s odborníky, kteří jsou spolupracovníky projektu. 

Regionální vítězové se mohou zúčastnit celostátního kola soutěže. Odborná porota bude z prvních míst vybírat absolutního vítěze, který získá ceny v hodnotě skoro 700 tisíc korun. V nich najdete 200 tisíc v hotovosti od T-Mobile, profesionálně připravenou i vedenou reklamní kampaň na míru, ale také konzultace ve finančních nebo personálních otázkách od partnerů soutěže. Všichni vítězové, tedy ti z prvních, druhých i třetích míst, se pak utkají o 150 tisíc od České spořitelny ve veřejném on-line hlasování na www.rozjezdy.cz.

Hirudofarm - chov certifikované pijavice lékařské, Zuzana Sladká, Stříbro

Zuzana Sladká by chtěla založit chov pijavice po lékařské účely. Nyní už pijavice – doporučované na dnu nebo vysoký krevní tlak - přikládá, ale přišla na to, že certifikované pijavice je složité získat. 

Od Francouze, Mickaël Bernon, Volduchy

Mickaël Bernon, původem z Francie a profesí sýrař, se přiženil kousek za Plzeň. Chce přinést kus francouzské gastronomie do Čech. Sám jezdí po farmách v Alsasku, Savojsku a vybrané sýry a vína prodává na farmářských trzích na západu Čech. Bere to jako první krok k tomu, aby jednou mohl začít vyrábět vlastní sýry.

FLOWERSKI - náušnice podle outfitu, Markéta Bibzová, Sušice

Markéta Bibzová by se chtěla začít naplno věnovat ruční výrobě kytičkových náušnic z polymerových hmot. Vyrábí je v nejrůznějších barvách tak, aby vhodně doplnily zbytek oblečení. Pracuje i na visacích náušnicích a náramcích.



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka