Plzeňský autosalon VSP Auto nabízí EQB: plně elektrické kompaktní SUV s možností až sedmi sedadel

Ať už se chystáte na dovolenou k moři nebo na víkendový výlet s dětmi, nový sedmimístný vůz EQB nabízí dostatek prostoru i pro vícečlennou rodinu. Přesvědčte se sami!

Cílená propagace v Plzni

Výhoda velkého prostoru mu zajišťuje výjimečné postavení mezi kompaktními elektromobily. Na dvou sedadlech ve třetí řadě mohou sedět osoby vysoké až 1,65 m a lze zde umístit i dětské sedačky. Výkonný a efektivní elektrický pohon, chytrá rekuperace a prediktivní navigace s funkcí Electric Intelligence jsou jen některé z vlastností, které jistě ocení každý řidič.

K bezproblémovému ovládání EQB v každodenním životě přispívá také standardně dodávaná navigace s funkcí Electric Intelligence. Ta vypočítá nejrychlejší trasu do daného cíle. Na základě průběžných simulací dojezdu systém počítá s případnými nutnými zastávkami pro dobíjení i s mnoha dalšími faktory, jako je topografie a počasí. Je také schopen dynamicky reagovat na změny, například v dopravní situaci nebo osobním stylu jízdy. 

Navigace s funkcí Electric Intelligence navíc zajišťuje, aby se vysokonapěťová baterie před plánovanou zastávkou na dobíjení v případě potřeby dostala na optimální teplotu. S novým modelem EQB je navrženo ikonické elektrické SUV, které v sobě zahrnuje hranaté tvary terénních vozů a promítá je do budoucnosti. Jeho výrazná silueta v kombinaci s futuristickými prvky, jako je černá panelová přední část, vytváří mimořádný vzhled tohoto vozidla.

V Evropě bylo plně elektrické kompaktní SUV uvedeno na trh vroce 2021 jako EQB 300 4MATIC (kombinovaná spotřeba elektrické energie NEDC: 16,2 kWh/100 km; kombinované emise CO2: EQB 350 4MATIC s výkonem 215 kW (kombinovaná spotřeba elektrické energie NEDC: 16,2 kWh/100 km; kombinované emise CO2: 0 g/km). Dojezd podle WLTP činí v každém případě 419 km.

Opravdu velkorysý prostor

Model EQB poskytuje dlouhý rozvor (2829 mm), prostorný a variabilní interiér a volitelnou třetí řadu sedadel se dvěma dalšími samostatnými sedadly. Rozměry pětimístného vozu jsou: (délka/šířka/výška): 4684/1834/1667 mm, jedná se tedy opravdu o velkorysý prostor.

Zavazadlový prostor je rovný a také dostatečně prostorný: objem zavazadlového prostoru je 465 až 1620 litrů (údaje pro pětimístný, resp. sedmimístný vůz) a má vlastnosti kombi střední třídy. Opěradla sedadel ve druhé řadě lze standardně nastavovat v několika stupních a na přání je tato řada vybavena možností nastavení přední a zadní části sedadel v rozsahu 140 milimetrů. To umožňuje zvětšit zavazadlový prostor až o 190 litrů a všestranně jej využít.

Rozsáhlá bezpečnostní výbava zahrnuje výsuvné opěrky hlavy, bezpečnostní pásy s přepínači a omezovači síly na všech krajních sedadlech a boční okenní vak, který se vztahuje i na cestující ve třetí řadě. Do druhé a třetí řady lze umístit celkem až čtyři dětské sedačky a jednu další na sedadlo spolujezdce. Pro zvětšení zavazadlového prostoru lze sedadla ve třetí řadě sklopit do roviny podlahy zavazadlového prostoru.

Luxusní a elegantní vzhled

Image title

Registrační značka umístěna na nárazníku, což umožňuje krásně tvarované zadní dveře. Střešní ližiny s hroty podtrhují vysokou užitnou hodnotu nového EQB. Velká karoserie palubní desky má výřez v oblasti řidiče a spolujezdce. Řidič má před sebou širokoúhlý kokpit s ovládáním a zobrazováním prostřednictvím MBUX (Mercedes-Benz User Experience). Robustní charakter interiéru podtrhují trubkové prvky v hliníkovém vzhledu. Jsou umístěny jako madla ve dveřích, na středové konzole a na přístrojové desce na straně spolujezdce.

Sofistikovaná technologie nabíjení a kompenzace prostřednictvím ekologické elektřiny

Doma nebo na veřejných nabíjecích stanicích lze EQB pohodlně nabíjet střídavým proudem (AC) o výkonu až 11 kW pomocí palubní nabíječky. Doba nabíjení potřebná k plnému nabití závisí na dostupné infrastruktuře a vybavení vozidla v dané zemi.

V závislosti na stavu nabití (SoC) a teplotě vysokonapěťového akumulátoru se EQB nabíjí na příslušné nabíjecí stanici s maximálním výkonem až 100 kW. Doba nabíjení z 10-80 % SoC pak činí něco málo přes 30 minut. A po pouhých 15 minutách je elektřina dobita až na dalších 150 kilometrů (WLTP).

V Evropě společnost Mercedes-Benz garantuje prostřednictvím vysoce kvalitních certifikátů původu, že do sítě je dodávána elektřina z obnovitelných zdrojů energie pro objem nabíjení, který proudí prostřednictvím služby Mercedes me Charge. S Mercedes me Charge mohou zákazníci nabíjet na více než 250 000 veřejných nabíjecích stanicích po celé Evropě, kde Mercedes-Benz zajišťuje následnou kompenzaci prostřednictvím ekologické elektřiny.

Spolupráce s řidičem a vysoká úroveň bezpečnosti při nárazu

EQB je vybaveno inteligentními asistenčními systémy pro řízení s kooperativní podporou řidiče. Aktivní asistent pro jízdu v jízdním pruhu a aktivní brzdový asistent jsou součástí sériové výbavy. Druhý jmenovaný má schopnost v mnoha kritických situacích zabránit kolizi nebo snížit její závažnost pomocí autonomního brzdění. Systém je rovněž schopen zabrzdit stojící vozidla a přecházející chodce při rychlostech typických pro město. 

Mezi rozšířené funkce paketu jízdních asistentů patří například funkce odbočovacího manévru, funkce nouzového koridoru, funkce varování při výjezdu, která upozorňuje řidiče na blížící se cyklisty nebo vozidla, a varování při detekci chodců v blízkosti přechodů pro chodce. EQB musel samozřejmě projít obvyklým rozsáhlým programem crash testů značky. Přísné požadavky platí i pro baterii a všechny komponenty, kterými protéká elektrický proud.

Jednoduše řečeno, model EQB si zamiluje každý! Potřebujete si model prohlédnout osobně nebo rovnou musí být váš? Kontaktujte nás!


VSP Auto s.r.o.

Domažlická 1127/168, 318 00 Plzeň 3 – Skvrňany

Web: www.vsp-auto.cz

Facebook: VSP Auto s.r.o.

Tel.: +420 377 360 620

E-mail: plzen@vsp-auto.cz


Konfigurátor: ZDE

Registrace pro odběr novinek: ZDE

Fotogalerie
Autor: Andrea Region24 Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka