Plzeňský centrální obvod podpořil Temná místa kybersvěta

V rámci projektu „Temná místa kybersvěta", který finančně podpořil plzeňský centrální obvod, proběhla při filmovém festivalu Finále Plzeň projekce dokumentárního filmu V SÍTI.

Cílená propagace v Plzni

Otevírá dosud tabuizované téma zneužívání dětí na internetu.

„Díky naší podpoře mohlo školní verzi filmu s názvem "V SÍTI: Za školou" vidět 140 mladých lidí ze čtyř tříd dvou základních škol z našeho obvodu, kteří si mohli popovídat s aktérkami Sabinou a Terezou a také se jim svěřit,“ informuje Ondřej Ženíšek, místostarosta plzeňského centrálního obvodu.

Dalším příjemným zjištěním bylo, že promítání dokumentu V SI´TI 18+, tedy jakési „drsnější“ verze dokumentu pro školáky, navštívilo v Plzni 95 diváků, kteří po filmu diskutovali nejen s aktérkami, ale i s režisérem Vítem Klusákem.

„Snad největším překvapením pro mě pak byla otevřená diskuse, přenášená i on-line, kde Vít Klusák, Sabina, Tereza, Marika Pecháčková, Pavel Brenkus a vzdáleně i sexuoložka Renáta Androvičová diskutovali o tom, co se stalo po premiéře a jak ohromný dosah tento film má,“ dodává Ondřej Ženíšek.

Živé vysílání z diskuze k dopadům snímku vidělo do dnešního dne 10 tisíc lidí. Vše ale nyní komplikuje současná covidová krize. Předpokládá se, že po jejím odeznění budou moci protagonistky dokumentu pokračovat v důležitém osvětovém turné po základních školách.

„Rádi jsme podpořili projekt, který se zabývá tímto nebezpečným problémem na sociálních sítích a pevně doufám, že film i beseda přispějí k větší opatrnosti dětí a zodpovědnosti rodičů,“ doplnil David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu.


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka