Plzeňský Daikin buduje pro své zaměstnance nové parkoviště

Plzeňská společnost Daikin se rozhodla pro své zaměstnance vybudovat nové parkoviště. To bude mít kapacitu 110 míst a zároveň jej firma obohatí o kamerový systém, který přečte SPZ aut. V provozu bude na jaře 2022.

Jarní servisní akce AUTO CB

Navzdory pokračující koronavirové pandemii a s ní spojených ekonomických dopadů se plzeňská firma Daikin rozhodla investovat do vybudování nového parkoviště. „Pro výstavbu parkoviště jsme se rozhodli, protože našim zaměstnancům chceme umožnit pohodlnější dopravu do zaměstnání. V současné době má Daikin téměř 2 450 pracovníků a mnozí dojíždí vlastními auty. Navíc se chystáme rozšiřovat pracovní kapacity, takže zajistit parkování je nutnost,“  říká Jan Voch, provozní ředitel z Daikinu Plzeň a dále pokračuje: „Současná kapacita parkoviště přestává být dostačující. Parkovací místa budou přiřazena konkrétním zaměstnancům. Tím pádem se nemůže stát, že by daný pracovník, o kterém budeme vědět, že dojíždí autem a budeme ho mít zaevidovaného, neměl kde zaparkovat.“

Moderní bezpečnostní systém
Společnost Daikin se rozhodla na parkoviště nainstalovat kamerový systém, který přečte SPZ aut. Ten jednoznačně identifikuje přijíždějící vozidla, čímž se zvýší celková ochrana areálu a umožní kontrolu pohybu vozidel. „Systém rozpoznání SPZ funguje tak, že kamerový systém snímá vybranou oblast. Rozpozná registrační značku auta, kterou následně uloží do databáze s aktuálním datem, časem a fotografií značky,“ vysvětluje Voch. Díky kamerovému systému získá Daikin lepší přehled o přijíždějících a odjíždějících vozidel z areálu. „Pevně doufáme, že nám kamera dopomůže i k tomu, abychom zajistili jak větší bezpečnost na parkovišti, tak rychlejší odbavení při vjezdu a výjezdu,“ uzavírá Jan Voch. Samotná výstavba začala v letošním roce a zprovoznění se plánuje na jaře roku 2022. Celkové náklady by neměly přesáhnout 10 miliónů korun.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 26.12.2021 08:10



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka