Plzeňský Daikin navýší kapacitu výroby kazetových jednotek o 33 %

Plzeňská společnost Daikin od května spustila sériovou výrobu na nové lince F8 pro produkci vnitřních kazetových jednotek. Ta v současnosti vyrábí na jednosměnný provoz, který postupně přejde na třísměnný.

Cílená propagace v Plzni

Maximální výrobní množství činí 600 jednotek za směnu, což znamená navýšení kapacity o 33 % oproti dosavadní kazetové lince F6. Celkové náklady na výstavbu linky F8 se vyšplhaly na 120 milionů korun.

„Linka je umístěná v nové hale, jejíž provoz byl zahájen v letošním roce, kde je i středisko na výrobu tepelných výměníků. V této hale bude navíc spuštěna i nová výrobní linka R5 a druhá prášková Lakovna,“ vysvětluje Tomáš Matoušek z Daikinu Plzeň. Celý projekt od jeho počátku, tedy od naplánování, přes samotnou realizaci, až po start masové výroby trval 15 měsíců a zahrnoval spolupráci napříč odděleními celého plzeňského Daikinu. Linka F8 navíc vyrábí celé portfolio kazetových jednotek, včetně jednotek s CO2.

„Poslední dva roky jsme zintenzivnili projekty na modernizací a robotizací našeho výrobního zázemí. Výrazné finanční investice byly právě v těchto letech dány na výstavbu nové haly, či moderního parkoviště nebo výrobní linky F7. V letošním roce tomu ale nebude jinak. Robotizace a automatizace jsou důležitou součástí Daikinu. Proto v této návaznosti bylo i při výrobě linky F8 využito množství robotických aplikací, nově například robot na pájení kolínek či paletizační robot. A dále již ověřené aplikace jako je robot pro testování úniku helia nebo lepení balicích štítků,“ uzavírá Matoušek.

Plzeňský Daikin pomáhá svým zaměstnancům dlouhodobě. Ať již zvyšováním mezd nebo modernizací. Každý rok například reaguje na zvyšování mezd, které bylo letos více než nadprůměrné. Například mzda operátora výroby byla navýšena o 4 000 Kč. Pracovník na této pozici si tak sáhne na 33 tisíc hrubého. Kromě každoročního navyšování mezd Daikin počítá s tím, že s kompletním dokončením nové haly se zvýší i celková roční výrobní kapacita společnosti nad 2 miliony jednotek pro domácnosti a komerční prostory. Ta bude kompletně v provozu letos v prosinci a bude nabízet pracovní místa pro zhruba 150 nových zaměstnanců.

Více informací naleznete na www.daikinczech.cz.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 18.06.2023 08:05



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka