Plzeňský Daikin navyšuje mzdy. Zaměstnanci si polepší o 4,3 %

Společnost Daikin i v letošním roce přistoupila k navýšení rozpočtu základních mezd a to o 4,3 %. Každoroční plošné navýšení je rozděleno do tří částí.

Cílená propagace v Plzni

Zatímco první je tzv. garantované navýšení, další dvě se odvíjí od konkrétní pozice a individuálního hodnocení vedoucího pracovníka. Celkem si kmenoví zaměstnanci společnosti polepší o zhruba 51 milionů korun. Daikin k navýšení mezd přistoupil i navzdory koronavirové pandemii.

První část navýšení základní mzdy je u každého zaměstnance stanovena vedením společnosti jako tzv. garantované navýšení mzdy. Druhá část navášení závisí na stanovené výši minimální mzdy pro konkrétní pozici. O třetí části navýšení rozhodují vedoucí pracovníci podle individuální výkonnosti a přístupu zaměstnance k plnění pracovních úkolů během uplynulého roku. „Současně došlo k navýšení odměny při odchodu do starobního důchodu v rámci tzv. benefitové kafetérie z původních 2 500 bodů až na 10 000,“ uvádí Tomáš Matoušek, Supervisor náboru a PR společnosti. Díky navyšování mezd u kmenových zaměstnanců k 1.4. narostou náklady firmy na mzdy za celý finanční rok o 51 mil. Kč.

Noví zaměstnanci získají náborový bonus
Nejvyšší navýšení mezd se promítlo do pozice operátora výroby, pro kterou Daikin aktuálně poptává nejvíce nových zaměstnanců. V pořadí druhou pozicí s nejvyšší poptávkou zaměstnanců je kontrolor kvality. U obou pozic získají nově příchozí zaměstnanci od 1. dubna též vyšší náborový bonus až 20 tisíc korun. Mezi další nabízené pozice s vyšší kvalifikací patří například mechatronik, testovací nebo vývojový inženýr či specialista plánování.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
16.04.2021 08:06



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka