Plzeňský kraj podepsal smlouvu s novým dopravcem

Náměstek hejtmanky pro dopravu Pavel Čížek a předseda představenstva společnosti GW Train Regio a. s. Petr Bosáček podepsali ve středu smlouvu.

Cílená propagace v Plzni

Jde o Smlouvu o veřejných službách v přepravě cestujících ve veřejné drážní osobní dopravě na celek Jihozápad – část 1 - Pošumaví včetně dodatku 1.

„Společnost GW Train Regio a. s. nabídla v elektronické aukci nejnižší nabídkovou cenu 157,18 Kč/vlkm, kterou dále dodatkem 1 navrhla ve prospěch Plzeňského kraje snížit na cenu 155,94 Kč/vlkm,“ uvedl náměstek hejtmanky pro dopravu Pavel Čížek. Smlouva je uzavřena na období prosinec 2023 – 2033.

Nový dopravce bude zajišťovat provoz vlaků na linkách P11 Horažďovice předměstí – Sušice – Klatovy (se zájezdy do Strakonic) a P23 Domažlice – Klatovy, jimiž je vymezen provozní celek veřejné zakázky Jihozápad – část Pošumaví.

„S novým dopravcem se výrazně zlepší dopravní spojení Plzeň – Sušice. Modernizované nízkopodlažní a klimatizované jednotky GW Train Regio budou v prosinci roku 2023 navazovat v Horažďovicích na nové vlaky Regiopanter Českých drah. V  Klatovech navážou na nové vlaky Regiopanter, které vyjedou letos v prosinci a na moderní jednotky PESA v Domažlicích. Tím bude okruh uzavřen a cestující bude všude obsloužen vlaky na úrovni 21. století,“ shrnuje výhody Pavel Čížek.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka