Plzeňský kraj podepsal smlouvu s novým dopravcem

Náměstek hejtmanky pro dopravu Pavel Čížek a předseda představenstva společnosti GW Train Regio a. s. Petr Bosáček podepsali ve středu smlouvu.

Cílená propagace v Plzni

Jde o Smlouvu o veřejných službách v přepravě cestujících ve veřejné drážní osobní dopravě na celek Jihozápad – část 1 - Pošumaví včetně dodatku 1.

„Společnost GW Train Regio a. s. nabídla v elektronické aukci nejnižší nabídkovou cenu 157,18 Kč/vlkm, kterou dále dodatkem 1 navrhla ve prospěch Plzeňského kraje snížit na cenu 155,94 Kč/vlkm,“ uvedl náměstek hejtmanky pro dopravu Pavel Čížek. Smlouva je uzavřena na období prosinec 2023 – 2033.

Nový dopravce bude zajišťovat provoz vlaků na linkách P11 Horažďovice předměstí – Sušice – Klatovy (se zájezdy do Strakonic) a P23 Domažlice – Klatovy, jimiž je vymezen provozní celek veřejné zakázky Jihozápad – část Pošumaví.

„S novým dopravcem se výrazně zlepší dopravní spojení Plzeň – Sušice. Modernizované nízkopodlažní a klimatizované jednotky GW Train Regio budou v prosinci roku 2023 navazovat v Horažďovicích na nové vlaky Regiopanter Českých drah. V  Klatovech navážou na nové vlaky Regiopanter, které vyjedou letos v prosinci a na moderní jednotky PESA v Domažlicích. Tím bude okruh uzavřen a cestující bude všude obsloužen vlaky na úrovni 21. století,“ shrnuje výhody Pavel Čížek.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka