Plzeňským zdravotníkům můžete poděkovat vstupenkou na Divadelní léto

Lékaři, sestřičky i zdravotnický personál Fakultní nemocnice Plzeň mají snad to nejtěžší pracovní období za sebou. Na covidových odděleních se jich ve dne v noci střídalo na osm set.

Cílená propagace v Plzni

Festival Divadelní léto by plzeňským zdravotníkům za jejich úžasné nasazení rád poděkoval a pozval je na představení Romeo a Julie s Janem Zadražilem v roli Kapuleta, které se odehraje 6. července na scéně U Zvonu. Část vstupenek zakoupili jako první členové týmu Divadelního léta a k jejich výzvě „Poděkujte vstupenkou!“ se připojují další dárci.

„Situace se uklidňuje, všechno se pomalu vrací do normálu a snad i plzeňští zdravotníci budou mít po extrémně vyčerpávajícím covidovém roce čas na odpočinek. Nabízíme proto všem příležitost udělat jim radost. Vstupenkou. Zážitkem. Je to velmi jednoduché. Stačí zakoupit v síti předprodeje www.goout.net vstupenku na představení Romeo a Julie dne 6. 7. 2021 a my ji předáme zdravotníkům Fakultní nemocnice Plzeň,“ vysvětluje ředitelka festivalu Divadelní léto Marcela Mašínová.

Organizátoři by rádi s pomocí dárců věnovali zdravotníkům celé představení. „K naší výzvě se zatím připojují převážně jednotlivci, vstupenky jako dárek už ale zakoupily i firmy. Všem moc děkujeme a věříme, že se připojí všichni, kteří by se lékařům, sestrám i zdravotnickému personálu za jejich péči rádi odvděčili!“ dodává Marcela Mašínová.

Divadelní léto pod plzeňským nebem je jedním z největších open air divadelních festivalů v republice. Scénu pro svůj 14. ročník postaví letos v historickém centru Plzně U Zvonu a hrát tu začne 12. června. V úvodu nabídne festival v rámci doprovodného programu Poslední zrnko písku, představení studentů DAMU, které mělo premiéru v loňském roce.

Hlavní novinkou Divadelního léta bude letos inscenace Romeo a Julie v režii principála pražského Spolku Kašpar Jakuba Špalka. Na scénu pod plzeňským nebem se vrátí také reprízy velmi úspěšné inscenace Cyrano z roku 2018 s charismatickým Michalem Dlouhým.
Novinkou letošního doprovodného programu bude představení studentů HAMU a souboru BodyVoiceBand Slyšíš mě?, které bude mít premiéru 26. července. Doprovodný program nabídne 14. června večer Jsme muzikál! ve spolupráci s Divadlem J. K. Tyla a 11. července představení Slam Poetry All Stars.

Festival se intenzivně připravuje na splnění všech protiepidemických opatření, která budou v době konání aktuální. „Sledujeme současnou situaci a připravujeme několik variant tak, abychom dokázali včas reagovat. Je to hodně náročné, zejména proto, že opatření se neustále mění a jejich vývoj nelze příliš předvídat, věříme ale, že vše zvládneme. Zdraví a bezpečí diváků, umělců i našeho týmu jsou na prvním místě. Část opatření jsme si vyzkoušeli už vloni v červenci a naší velkou výhodou je, že hrajeme venku na čerstvém vzduchu. V případě, že bychom museli představení z důvodu vládních opatření zrušit, vstupné divákům vrátíme,“ říká Marcela Mašínová.

Divadelní léto pod plzeňským nebem
14. ročník, 12. červen – 28. červenec 2021, scéna U Zvonu, Plzeň

Program (změna vyhrazena)

Romeo a Julie (premiéra 26. 6. 2021, reprízy 28. 6. – 7. 7.)
Spolek Kašpar
Režie: Jakub Špalek, hrají: Daniel Pivoda Ondráček, Tereza Slámová, Jan Zadražil, Eva Elsnerová, Miloslav Tichý, František Kreuzmann, Štěpán Coufal a Kristián Stolařík.

Cyrano (obnovená premiéra: 16. 7. 2021, reprízy: 17. 7. – 20. 7.)
Režie: Ivan Řezáč, hrají: Michal Dlouhý, Miloslav Tichý, Kamil Halbich, Malvína Pachlová a další.

Poslední zrnko písku (obnovená premiéra 12. 6. 2021, repríza 13. 6.)
Činohra 16-20
Režie: Aminata Keita, scénář: Aminata Keita, Jaroslav Jurečka a kol., hrají: Jessica Bechyňová, Zuzana Černá, Kryštof Dvořáček, Michael Goldschmid, Jakub Svojanovský, Eliška Zbranková.

Slyšíš mě? (premiéra: 26. 7. 2021, repríza: 27. 7.) došlo ke změně názvu inscenace a termínů oproti původně oznámeným
BodyVoiceBand, KND HAMU
Autoři: Jaroslava Šiktancová, Eliška Vavříková a Dušan Navařík, režie: Jaroslava Šiktancová, performeři: Arman Kupelyan, Natálie Podešvová, Katarína Hudačková a další.

Jsme muzikál! (14. 6. 2021)
Hity z minulého, současného i budoucího repertoáru muzikálu Divadla J. K. Tyla a možná i něco navíc! Příjemným večerem pod otevřeným nebem provede šéf muzikálového souboru DJKT Lumír Olšovský.

Slam Poetry All Stars (11. 7. 2021) došlo ke změně názvu
Tradiční slam poetry exhibice na scéně Divadelního léta vám letos přinese výlučné osobnosti domácí slam poetry scény. Uvidíte jen mistry ČR a finalisty mistrovství.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka