Plzeňští stepaři konečně oslaví 10 let svého Step by step studia

S více než ročním odkladem, způsobeným pandemií covidu, oslaví plzeňské Step by step studio Kamily Borovské 10. výročí svého založení.

Cílená propagace v Plzni

Program plný stepu, na kterém jeho členové předvedou své umění, se v Divadle ALFA odehraje pro velký zájem celkem třikrát, dvakrát v pátek 4. 3. a jednou v sobotu 5. 3. Diváci se mohou těšit na špičkové soutěžní choreografie, ověnčené medailemi z loňského Mistrovství ČR, ale i na skladby v podání začínajících či mírně pokročilých stepařů. Hostem bude taneční skupina Dance Expression a celý večer moderuje herec Divadla ALFA Petr Borovský.

Step by step studio, které sídlí v prostorách DEPO2015, má v současnosti na dvě stovky členů. Za jedenáct let své existence se vypracovalo na jedno z nejvýznamnějších center stepařského umění v ČR. Jeho členové mají na svém kontě řadu úspěchů, mimo jiné medaile z mistrovství Evropy, mistrovství České republiky a dalších soutěží. Plzeňský festival stepu, který studio organizuje, přivádí do Plzně přední světové hvězdy a členové plzeňského studia jsou zase zváni na vystoupení do zahraničí, mimo jiné do Německa či Brazílie. Historii připomene návštěvníkům narozeninové oslavy videoprojekce Step by step studio rok po roce od jeho vzniku v roce 2010 po současnost.

„I na stepu se bohužel v minulých dvou letech negativně podepsala pandemie covidu. Mistrovství Evropy ani světa se neuskutečnila, nekonaly se plesy ani akce, na kterých bychom mohli vystupovat. Plzeňský festival stepu jsme museli dvakrát odložit, a nakonec proběhl na podzim místo na jaře. Jsme proto velmi rádi, že se vše vrací k normálu a můžeme opět vystupovat před publikem,“ uvedla zakladatelka plzeňského Step by step studia a lektorka Kamila Borovská.

Program 10. narozenin přinese řadu vystoupení, mimo jiné trio „The pianist“ dvojčat Matěje a Antonína Borovských a Phoebe Hnátové, kteří na říjnovém Mistrovství ČR 2021 získali ve velké konkurenci stříbro. K vidění bude také dětská formace Lvíčata, která ze stejného mistrovství přivezla bronz. Na jevišti Alfy se ale představí i méně zkušení členové studia a chybět nebudou ani začátečníci, své umění předvedou stepaři všech věkových kategorií od předškoláků po seniory.
„Vždy se snažíme, aby na oslavě narozenin našeho studia bylo k vidění vše, čím se během roku zabýváme. Je to i skvělá příležitost vyzkoušet si před publikem nové choreografie, které chystáme pro jarní soutěžní poháry a pro mistrovství ČR. Ty nejlepší budou pak k vidění i na Plzeňském festivalu stepu, který se uskuteční od 12. do 15. května 2022,“ dodala Kamila Borovská.
Vstupenky na 10. narozeniny Step by step studia v ceně 150 Kč lze rezervovat na e-mailu stepbystepstudio@seznam.cz nebo zakoupit od středy 2. 3. v pokladně Divadla ALFA, Rokycanská 7.

Další informace najdete na www.stepbystepstudio.cz a www.plzenskyfestivalstepu.cz

10. narozeniny Step by step studia

Divadlo ALFA, Rokycanská 7, Plzeň
4. 3. 17:00 a 19:30
5. 3. 19:00Plzeň, 28. 2. 2022

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 28.02.2022 18:04



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka