Plzeňští strážníci mají nové auto s radarem

Městská policie v Plzni získala nový nástroj proti „nezodpovědným řidičům“. Je jím automobil tovární značky Škoda Octavia vybavený novým měřícím zařízením RAMER 10C.

Cílená propagace v Plzni

V provozu je tento nový automobil od pátku 3.července 2020. Stávající radarový měřič AD 9C užívaný od roku 2006 a umístěný ve služebním vozidle stejné tovární značky, byl pro technickou zastaralost systému nahrazen novým typem RAMER 10 C. Předchozí auto zůstane nadále sloužit strážníkům v Plzni na Borech pro výkon běžné služby.

Slavnostního uvedení nového vozidla do provozu, které se uskutečnilo v pátek na náměstí Republiky, se zúčastnil radní města Plzně pro bezpečnost Martin Zrzavecký.

„Městská policie Plzeň prioritně měří rychlost vozidel na úsecích s častou nehodovostí, v místech, kde dochází obvykle k překračování povolené rychlosti a také v blízkosti plzeňských základních a mateřských škol,“ vysvětlil radní pro oblast bezpečnosti Martin Zrzavecký. Rychlost vozidel měří Městská policie Plzeň na místech určených Policií ČR, přitom postupuje v součinnosti s Policií ČR. Seznam měřených míst je pravidelně zveřejňován na webových stánkách: www.mpplzen.cz.

Pro měření rychlosti vozidel využívá plzeňská městská policie ještě dvou ručních radarových měřidel TruCam LTI 20/20.

V Plzni přispívá ke zvýšení bezpečnosti dopravy také úsekové měření. Prvním místem, kde bylo spuštěno, byla v červenci 2015 frekventovaná Plaská ulice v Plzni v Bolevci při výjezdu na Most, později bylo uvedeno do provozu úsekové měření také v opačném směru. O tři roky později, v prosinci roku 2018 k těmto úsekům přibyla další místa-úsek v ulici Folmavská u Panasonicu (v obou směrech) a Koterovská ulice na Slovanech na výjezdu a příjezdu do Plzně v místě napojení na ulici U Seřadiště, kde končí přivaděč od dálnice D5.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka