Podnikání v Plzeňském kraji

Přestože dnešní doba s ohledem na aktuální situaci začínajícím podnikatelům ve většině odvětví příliš nepřeje, najdou se i ti, kteří i v současné situaci přemýšlejí o založení vlastní firmy. Ze všeho nejdřív je ale dobré uvědomit si, co takové založení společnosti vlastně obnáší.

Jarní servisní akce AUTO CB

Společnost nelze založit bez zakladatelského právního jednání, které musí mít formu notářského zápisu. Před samostatnou návštěvou notáře je třeba promyslet některé základní otázky budoucí firmy, protože zakladatelský dokument musí obsahovat všechny zákonem požadované náležitosti, mezi které patří např. název společnosti, předmět její činnosti, určení orgánu oprávněného jednat za společnost, ale také sídlo. Pokud nechcete jako sídlo poskytnout svoji adresu bydliště a nemáte žádný jiný vhodný prostor, existuje možnost mít virtuální sídlo firmy.

Sídlo přímo v Plzni

Při výběru virtuálního sídla máte možnost zvolit si místo v podstatě kterémkoliv větším městě. Pokud pocházíte z Plzně nebo okolí a zvažujete podnikání právě v této oblasti, je dobré přemýšlet o umístění virtuálního sídla právě do Plzně. Jednak ušetříte, protože virtuální sídlo v Plzni je mnohonásobně levnější, než by Vás vyšel obdobný prostor např. v Praze. Kromě financí ušetříte také čas, protože v případě potřeby být zastižen na adrese sídla nemusíte cestovat nikam daleko. V neposlední řadě sídlo v regionu může působit lépe na smluvní partnery, kteří také působí v okolí Plzně, protože vzbudíte pocit, že jste „domácí“.

Jaká je podstata virtuálního sídla?

Virtuální sídlo je služba určená podnikatelům, která spočívá v pronájmu určité adresy za účelem jejího zapsání do obchodního rejstříku jako sídla společnosti. Často se nejedná o skutečné užívání budovy jako kanceláří, ale pouze o poskytnutí souhlasu s umístěním sídla na dané adresa. Ve většině případů má na stejné adrese sídlo více firem, protože sdílením prostor může společnost získat výrazně nižší cenu nájmu, než kdyby na dané adrese sídlila sama.

Jaké jsou výhody a nevýhody virtuálního sídla?

Podnikatelé nejčastěji využijí možnosti virtuálního sídla z finančních důvodů, protože toto sídlo vyjde levněji než pronájem kanceláře. U profesí, kde není kancelář nutná, je toto řešení ideální. Dalším důvodem může být prestižní adresa, která působí lépe vůči zákazníkům i smluvním partnerům. Lze také zvažovat vytížení jednotlivých finančních úřadů a pravděpodobnost (méně) častých kontrol.

Jak získat virtuální sídlo?

Pro získání virtuálního sídla je nutné obrátit se na konkrétního poskytovatele. Vybrat toho pravého může být oříšek. Rozhodujte se podle nabízené adresy, referencí ostatních zákazníků, ceny a v neposlední řadě také podle doplňkových služeb, které dané poskytovatel nabízí – může se jednat například o přebírání došlé pošty a upozornění e-mailem, někteří poskytovatelé také nabízejí zasílání převzaté pošty.

Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka