Podpořte vznik knihy Vločka - jakopříběhy severu

Jiří Světlík o knize říká: Před vánoci vznikla kniha příběhů pro dospělé děti o království ledních medvědů, králi Nanukovi III. a jeho dceři. Psal jsem jí pro radost člověka, kterého mám tuze rád. Kniha je překrásně ilustrovaná a s vaší pomocí uděláme společně radost mnohým.

Jarní servisní akce AUTO CB

Co je cílem?

Jakopříběhy Vločky udělaly v pravý čas dobrou náladu někomu, koho dobře znám a mám rád. Věřím, že stejnou službu svedou udělat těm, které neznám. A dělat radost je moc fajn.

Kniha příběhů o království sněhu a ledu

Vločka–Jakopříběhy severu Nicka Isbjorna jsou knihou příběhů o království sněhu a ledu, kdesi za severním polárním kruhem, kde na všechno dohlíží praštěný bůh Breen, lední medvědi vychovávají svoje potomstvo a i lidi. Příběhy světa, kdy nad vší tou nádherou jasně svítily hvězdy a lidé se nebáli bohů ani sebe. A jestli jsou ty příběhy jenom jako nebo opravdické? No, jasně, že opravdické! Všechny udály proto, aby Popelce zazářily oči a úsměv odhalil půvabný monoďulíček na levé tváři. A každý příběh, jakopříběhy nevyjímaje, mají dělat radost... Tak na radost všech dětí bez ohledu na mládí a rozum a vítejte ve světě Vločky.

Podpořte, prosím, sbírku na vznik knihy!

"To je nádherný. Já si udělam jen tak pro sebe pár ilustrací." řekl táta u kafe, když dočetl pár kapitol. Zdeněk Světlík (1932) je vlídnej chlap s velkým srdcem a kdo jinej by mohl ilustrovat to, co je srdcem napsaný. A před pár minutami mi přišlo tohle...

"Jak se příběhy vršily do stránek a poetický nálady nebraly konce, měl jsem pocit, že nemohu chytit dech a začínám bloudit na bílých pláních severu a Polárku k orientaci nutně potřebuju. Ale pak přišel čas porozumění a teď vím, že už mi medvědí nemotoři a jejich lidští přátelé chybí. Díky – Jiří – za nové kamarády. Táta."

Já děkuju táto. Mam Tě rád.

Knížka je mimořádná i tím, že Jakopříběhy vyzdobil ilustracemi můj táta, výtvarník Zdeněk Světlík, který ve svých 84 letech stále umí. Je to citlivka a já věděl, že jedině on nejlépe dokáže vnímat esenci, kterou Jakopříběhy nesou. Jsem mu moc vděčný... za vše.

FACEBOOK: Nick Isbjorn - Vločka - jakopříběhy severu

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 25.02.2016 13:53




3 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka