Podzemní rozvaděče od firmy Langmatz jsou chytrým řešením rozvodu elektrické energie a připojení vody ve městech

Dočasné připojení prodejních stánků k elektřině, pitné a odpadní vodě už pro centra měst nemusí být problém ani zde nehrozí bezpečnostní riziko.

Cílená propagace v Plzni

Situace, která dříve byla typická pro mnoho měst a obcí v České republice

Prodejní stánky na náměstích a tržištích vyžadující dočasné připojení kelektřině, pitné a odpadní vodě. Realizace tohoto požadavku dříve příliš nelichotila vzhledu okolního prostředí, ve kterém byla instalována, obzvláště na historických náměstích, kde změť kabelů nevypadala příliš dobře a představovala i bezpečnostní rizika.

Nyní je tento problém v mnoha městech již minulostí. Nejen v Německu a České republice, ale i vmnoha dalších evropských zemích, dokonce i v Asii (kam naše mateřská firma tyto rozvaděče dodává), se projektanti a plánovači rozhodli pro použití podzemních rozvaděčů od firmy Langmatz. Mateřská společnost, se sídlem v Garmisch-Partenkirchenu (Německo), vyvinula jedinečné a ucelené řešení pro dodávky elektro rozvodů na tržnice a do center měst, které splňuje současné požadavky všech zúčastněných subjektů. Od investorů, přes plánovací a realizační firmy, až po koncové uživatele této technologie.

Prakticky v každé obci jsou tržiště a výstaviště i vnitřní městské části, které vyžadují stacionární zásobování elektřinou, pitnou a odpadní vodou. Města a obce si přejí, aby tyto distribuční body vizuálně splynuly co možná nejvíce se vzhledem měst v souladu se současným urbanistickým plánováním a ochraně památek. Společnost Langmatz přijala tuto výzvu a uvedla na mezinárodní trh nový typ podzemního rozvaděče s volně kombinovatelným vnitřním vybavením (vnitřní osazení, možnosti napájení apod)

„Výhodou našich rozvaděčů je široká škála variant, uzpůsobených dle přání zákazníka. Mnoho našich zákazníků také přesvědčila skutečnost, že rozvaděče nejsou jen vysoce spolehlivé díky jejich kvalitnímu a promyšlenému designu, ale také se odlišujeme od konkurence patentovaným řešením zamykání a unikátní pochozí ochranou“, zdůrazňuje Dieter Mitterer, vedoucí prodeje firmy Langmatz GmbH v Německu. Firma úspěšně vyvíjí a vyrábí podzemní rozvaděče, které jsou vzádlažbě měst téměř neviditelné a odolné proti povodním, již od roku 2004.

Různorodé varianty elektro výbavy činí rozvaděče EK600/800 produkty „šitými na míru“

Rozvaděče EK 800 a EK 600 se na přání zákazníka dají individuálně osadit požadovanou kombinací zásuvek, jističů a chráničů. Korpus podzemního rozvaděče je vyroben zupraveného polykarbonátu (PC), který je certifikován pro kompatibilitu s podzemní vodou. Jeřábová oka jsou připevněna k rozvaděči tak, aby mohl být jednoduše umístěn jako celek do výkopové jámy, čímž zde vzniká velká časová úspora a snížení nákladů při realizaci.

Poklop rozvaděče lze pohodlně otevřít pomocí plynových pístů. Bezpečnostní západky naopak zabrání náhodnému uzavření. Další výhodou jsou zemní kabelové vývody po obou stranách rozvaděče, pro bezpečný provoz rozvaděče v uzavřeném stavu, stejně jako speciální pochozí ochrana pro bezpečný provoz v otervřeném stavu. Všechny poklopy podzemních rozvaděčů jsou vhodné pro třídu zatížení B125/D400 vsouladu s normou DIN EN 124. Pro provoz v oblastech s nízkými teplotami existuje možnost dovybavit rozvaděč integrovaným a nastavitelným vyhříváním poklopu.

Samozřejmostí u výrobků firmy Langmatz, které jsou na trhu již přes 50 let, je kladení důrazu na vysokou kvalitu, užitnou hodnotu a udržitelnost životního prostředí, díky použití recyklovatelných materiálů.

Pro další informace navštivte langmatz.cz nebo kontaktujte společnost Langamatz CZ na e-mailové adrese: stachova@langmatz.cz.

Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka