Policisté při ojedinělé akci kontrolovali ve Vejprnicích nákladní vlak

V úterý, tj. 16. 3., krátce po 1:00 hod. se uskutečnila pobytová kontrola.

Cílená propagace v Plzni

Při ní se policisté Odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje ve spolupráci s pracovníky ČD Cargo, regionálními manažery Odboru bezpečnosti a krizového řízení GŘ Správy železnic, s. o. a příslušníky HZS SŽ s. o. JPO Plzeň zaměřili na pátrání po osobách hledaných nebo protiprávně se zdržujících se na území České republiky, na pátrání po zbraních, střelivu, výbušninách, omamných prostředcích nebo odcizených věcech.

Cílem součinnostní kontrolní akce bylo zejména efektivní odhalování nelegální migrace a přeshraniční trestné činnosti. Ke kontrole byla vytipována vlaková souprava, která byla odstavena na železniční stanici v obci Vejprnice. Jednalo se o mezinárodní nákladní kontejnerový vlak jedoucí z východní Evropy. Kromě šesti policistů cizinecké policie se akce zúčastnili také tři policejní psovodi se služebními psy. Policisté společně s dalšími spolupracujícími složkami zkontrolovali všechny kontejnery nákladní soupravy, kdy se zaměřili zejména na to, zda není porušen jejich povrch, či zda se ve vytipovaných místech soupravy nikdo nenachází.

Prohlídku jednotlivých kontejnerů provedli také policejní psovodi se služebními psy. K dispozici bylo služební vozidlo policie s termovizí, které po celou dobu monitorovalo okolí. Po provedené kontrole, kdy policisté nezjistili narušení žádného z kontejnerů a v soupravě nebyl nalezen žádný nelegální pasažér, byla akce ukončena. Souprava tak mohla pokračovat dál v jízdě. Policisté plánují v obdobných součinnostních akcích s dalšími subjekty pokračovat i nadále.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
19.03.2021 07:04



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka