Porsche zaznamenalo mírný nárůst dodávek

Na konci třetího čtvrtletí zaznamenalo Porsche mírný nárůst dodávek.

Cílená propagace v Plzni

Celkově dodal výrobce sportovních vozů za prvních devět měsíců roku 221 512 vozů, což je o 2 % více než ve stejném období loňského roku. V prodejním regionu v Evropě a na německém trhu zaznamenalo Porsche nejvýraznější nárůst dodávek.

Poptávka po sportovních vozech ze Zuffenhausenu zůstává silná. V prvních třech čtvrtletích roku 2022 dodalo Porsche zákazníkům po celém světě 221 512 vozidel, což představuje nárůst o 2 % oproti předchozímu roku. Nejoblíbenějším modelem zůstává Porsche Cayenne.

"V prvních devíti měsících roku se nám podařilo zvýšit počet dodávek – navzdory různým výzvám," říká Detlev von Platen, člen představenstva pro prodej a marketing společnosti Porsche AG. "Popularita Porsche jako moderní luxusní značky, stejně jako našich produktů, je stejně vysoká na všech kontinentech. Zároveň nás stále znepokojují omezení dodávek dílů, která mohou mít dopad na čekací doby zákazníků."

Dvouciferný růst v domovském regionu

Největší zisky zaznamenaly prodejní region Evropa, kde Porsche dodalo od ledna do září 42 204 vozů, což je o 11 % více než ve stejném období loňského roku. Na domácím trhu, v Německu, převzalo dodávku svých vozidel 20 850 zákazníků, což představuje nárůst o 9 %. V Číně, která zůstává největším trhem, dodalo Porsche 68 766 vozů (pokles o 1 %). Omezení vyvolaná několikaměsíčními lockdowny byla ve třetím čtvrtletí do značné míry vyrovnána. V Severní Americe zaznamenalo Porsche 56 357 dodávek. Mírný pokles o 4 % byl způsoben logistickými problémy, zejména v prvním čtvrtletí, a zrychlené dodávky ve třetím čtvrtletí nadále snižovaly rozdíl na velmi silný předchozí rok.

Cayenne zůstává nejoblíbenější řadou

Modely SUV zůstávají mezi zákazníky obzvláště žádané. S 66 769 dodanými vozy zůstává Porsche Cayenne na prvním místě. Druhý nejoblíbenější model, Macan, zaznamenal 59 604 dodávek. Popularita kultovního sportovního vozu 911 stále roste s 30 611 dodanými vozy, což představuje nárůst o 9 %. Panamera byla dodána 25 452 zákazníkům. Celosvětové dodávky plně elektrického Taycanu dosáhly 25 073 kusů, přičemž 12% pokles byl způsoben úzkými místy souvisejícími s dodavatelským řetězcem a klesající dostupností dílů. Oba tyto faktory ovlivňují zejména elektrický sportovní vůz, zatímco kniha objednávek pro Taycan zůstává velká. Zákazníci také převzali dodávku 14 003 kusů modelů 718 Boxster a 718 Cayman.

"Sprint ve čtvrtém čtvrtletí je v plném proudu a my musíme zůstat ve střehu, pokud jde o vnější faktory a nejistoty," pokračuje Detlev von Platen. "Zároveň řešíme zbývající tři měsíce roku plné odhodlání a elánu."

Poznámka redakce: pokud plánujete nákup nového vozu a hledáte tip na nejlevnější nová auta v České republice skladem (bez ohledu na značku vozu), pokračujte na stránku Nejlevnější nová auta v ČR.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka