Prešov nakoupí nové trolejbusy od Škoda Group

Lidé v Prešově se můžou těšit na šest nových trolejbusů, které do jeho ulic dodá Škoda Group.

Cílená propagace v Plzni

Nová 18metrová vozidla doplní flotilu 25 škodováckých trolejbusů, které sem skupina v minulých letech dodala na základě smlouvy z roku 2016. Škoda Group zvítězila ve výběrovém řízení společnosti Dopravný podnik Mesta Prešov na pořízení parciálních trolejbusů, jejichž nákup bude spolufinancován z fondů Evropské unie.

Slovenská města patří mezi hlavní odběratele trolejbusů, za jejichž výrobu je v rámci Škoda Group odpovědná divize Components & Bus Mobility. Trolejbusy se znakem okřídleného šípu tak najdeme například v Bratislavě, Žilině, Bánské Bystrici, či už zmíněném Prešově.
 
„Slovensko je pro nás dlouhodobě klíčovým trhem. Cestujícím je zde k dispozici široká škála vozidel napříč naším portfoliem, ať už se jedná o trolejbusy, tramvaje nebo vlaky. Trolejbusy z naší výroby jsou spolehlivým českým produktem, který zajišťuje bezemisní udržitelnou dopravu ve městech. Náš východní soused je známý pro svou krásnou a čistou přírodu, kterou vyhledávají turisté z celého světa, a my jsem velmi hrdí, že můžeme svými dopravními prostředky přispět k zachování této reputace. Udržitelnost a odpovědnost vůči životnímu prostředí vnímáme jako zásadní úkol každé moderní společnosti,“ popisuje Petr Novotný, President Components & Bus Mobility ve Škoda Group. 
 
Do Prešova skupina dodá trolejbusy typu Škoda 27Tr, což jsou nízkopodlažní vozidla, která umožňují pohodlnou přepravu i osobám se sníženou schopností pohybu nebo rodičům s dětskými kočárky. Komfort během jízdy zajistí výkonná klimatizace, s oddělenými zónami pro cestující a kabinu řidiče. Ve výbavě vozidla nechybí ani zařízení pro počítání cestujících, Wi-Fi připojení nebo USB zásuvky, které cestujícím umožní nabíjení mobilních telefonů nebo jiných elektronických přístrojů. Bezpečnost cestujících i ostatních účastníků provozu zajišťuje kamerový systém.
 
Nezbytnou součástí parciálního trolejbusu je i trakční baterie. Ta umožní překonávat úseky bez trolejového vedení a zajistí tak obslužnost i vzdálenějších míst. Její kapacita umožňuje dojezd trolejbusu na vzdálenost minimálně 12 km.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka