Při akci Kostička kontrolovali strážníci majitele psů

Celkem 16 psů zkontrolovali strážníci z obvodní služebny Městské policie Plzeň - Bory v rámci akce Kostička, která se uskutečnila v úterý 26. dubna v odpoledních a večerních hodinách v ulicích plzeňské části Bory.

Jarní servisní akce AUTO CB

Společně se strážníky vyrazili do ulic také starosta a místostarosta MO Plzeň 3 David Procházka a Petr Baloun. Ti dohlédli nejen na průběh samotných kontrol, ale také majitelům zkontrolovaných pejsků, kteří měli vše v pořádku, rozdávali drobné dárky.

Během kontrol strážníci řešili především to, zda je pes řádně na vodítku, zda je očipován nebo jestli za něj majitel uhradil povinné poplatky. „Být chovatelem psa s sebou přináší nejen radost, ale také určité povinnosti. Jsem rád, že dnešní kontrola proběhla úspěšně, a i když jsme narazili na některé prohřešky, věřím, že většina majitelů své povinnosti plní tak, jak má,“ řekl během kontroly starosta centrálního městského obvodu Plzeň 3 David Procházka.

Celkem bylo zkontrolováno 16 majitelů psů, z toho byla v šesti případech uložena domluva za volné pobíhání psa bez vodítka a v jednom případě sáhli strážníci po pokutovém bloku a udělili pokutu v příkazním řízení ve výší 500 korun za nepřihlášení dvou psů na příslušný úřad. Ostatní kontrolovaní majitelé a jejich psi měli vše v pořádku.

„Já sám mám dva psy, takže moc dobře vím, jaké povinnosti chovatelům psů ze zákona vyplývají. Dnes jsme většině zkontrolovaných majitelů psů mohli dát dárek v podobě misky na vodu a sáčků na psí exkrementy,“ uvedl místostarosta obvodu Petr Baloun.

Strážníci kontrolují majitele a jejich psy pravidelně i v rámci běžných pochůzek. Kontroly tak budou nadále pokračovat.  

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka