Při jakých zdravotních obtížích může pomoci konopí pro léčebné použití?

Konopí pro léčebné použití může mít pozitivní vliv na řadu zdravotních stavů a může poskytnout úlevu lidem trpícím chronickou bolestí, nevolností spojenou s chemoterapií a mnoha dalšími problémy. V České republice je jedním z největších producentů konopí pro léčebné použití společnost Lagom Pharmatech s.r.o.

Cílená propagace v Plzni

Lagom Pharmatech s.r.o. je farmaceutická společnost, která se zaměřuje na produkci a zpracování kvalitního a standardizovaného konopí pro léčebné použití, jež slouží jako základ pro výrobu individuálně připravovaných léčivých přípravků. Od začátku letošního roku najdete její produkty i v českých lékárnách. 

Při jakých obtížích vám tedy může konopí pro léčebné použití pomoci?

1. Chronická bolest (neuropatická)

Chronická bolest, zejména ta neuropatická (nervová), může být  pro jedince nesnesitelnou zátěží. Konopí pro léčebné použití obsahuje látky, jako je THC (tetrahydrocannabinol) a CBD (kanabidiol), které mohou snížit bolest a zlepšit kvalitu života pacientů trpících touto bolestí.

2. Chuť k jídlu, ztráta hmotnosti a oslabení v důsledku nádorového onemocnění, hepatitidy C nebo HIV/AIDS

Konopí pro léčebné použití může být prospěšné pro pacienty, kteří mají problémy se ztrátou chuti k jídlu a hmotností v důsledku závažných nemocí, jako je nádorové onemocnění nebo viry, jako je hepatitida C a HIV/AIDS. Konopí pro léčebné použití může podpořit chuť k jídlu a pomoci pacientům získat zpět sílu.

3. Roztroušená skleróza

Roztroušená skleróza (RS) je neurologické onemocnění, které často způsobuje svalovou křeč a bolest. Konopí pro léčebné použití může pomoci uvolnit svalovou křeč a zlepšit pohyb u pacientů s RS.

4. Nevolnost a zvracení spojené s chemoterapií nebo radioterapií

Pacienti podstupující chemoterapii nebo radioterapii často trpí silnou nevolností a zvracením. Konopí pro léčebné použití může pomoci zmírnit tyto nepříjemné vedlejší účinky a zlepšit pohodu pacientů během léčby.

5. Glaukom

Glaukom je oční onemocnění, které způsobuje zvýšený tlak v očním prostoru a může vést k postupnému poškození zraku. Konopí pro léčebné použití může pomoci snížit oční tlak a zmírnit příznaky glaukomu.

Je důležité poznamenat, že konopí pro léčebné použití je stále předmětem výzkumu a regulace, a není vhodné jej používat bez konzultace s lékařem.

Lagom Pharmatech s.r.o.
Osek 401, 338 21 Osek

Web: www.lagompharmatech.com

Telefon: +420 374 446 074
E-mail
: info@lagompharmatech.com
Facebook
: Lagom Pharmatech
LinkedIn
: LagomPharmatech

Zdroj fotografie: Pexels / Andrea Piacquadio

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka