Připojení k internetu nabídnou desítky dalších vlaků, třeba do Železné Rudy

Připojení k internetu prostřednictvím palubní WiFi sítě se rozšíří během prvního pololetí příštího roku na desítky dalších spojů a na další vlakové linky.

Jarní servisní akce AUTO CB

České dráhy vyhlásily veřejnou zakázku na dodávku a implementaci technologie pro poskytování přístupu k veřejné internetové síti pro cestující do dalších 89 vozů pro dálkové vlaky. Služba se tak během nadcházejících 9 měsíců rozšíří do desítek dalších spojů na linkách z Prahy do Českých Budějovic, do Klatov a Železné Rudy, do Hradce Králové a Trutnova nebo z Prahy do Luhačovic. V současnosti je internet dostupný prostřednictvím palubní sítě WiFi už ve více než 550 vlacích národního dopravce. 

„Bezplatné WIFI připojení k internetu je v současnosti nejčastěji požadovaná doplňková služba od našich zákazníků, proto pokračujeme v zavádění této technologie,“ říká Michal Štěpán, člen představenstva Českých drah odpovědný za osobní dopravu a doplňuje: „Díky zavedení WiFi do 89 vozů pro dálkovou dopravu nabídne národní dopravce během prvního pololetí roku 2017 nově připojení k internetu na frekventované lince z Prahy do Tábora, Českých Budějovic a dále až do Lince. Více vlaků nabídne WiFi také mezi Prahou a Plzní a nově bude tato služba rozšířena až do Klatov a Železné Rudy. Úplně nově pokryjeme WiFi připojením k internetu rychlíkovou linku Praha – Hradec Králové – Trutnov, kde od letoška nasazujeme více komfortních klimatizovaných vozů. Internet přes palubní WiFi nově nabídnou také rychlíky z Prahy do Přerova, Otrokovic a Luhačovic. 

Vítěz veřejné soutěže bude mít půl roku od podpisu smlouvy na instalaci a schválení WiFi technologie do 62 velkoprostorových vozů 2. třídy typu Bdpee231, do 12 oddílových vozů 1. a 2. třídy typu ABmz346 a 15 velkoprostorových vozů 1. a 2. třídy typu ABpee347. 

České dráhy v současnosti disponují téměř 500 vozy, ve kterých je dostupný internet prostřednictvím palubní sítě WiFi. Internet prostřednictvím WiFi je na území České republiky dostupný také ve vybraných vozech zahraničních železnic zařazených do mezistátních vlaků, především z Rakouska a ze Slovenska. Národní dopravce tak v současnosti nabízí připojení k internetu přes WiFi síť ve více než 550 spojích na území celé republiky, z toho přibližně čtvrtinu představují dálkové spoje a tři čtvrtiny spoje regionální. 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 01.10.2016 10:10



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka