Program na partnerská města a evropské záležitosti podpoří deset projektů

Rada města Plzně odsouhlasila rozdělení peněz v rámci městského Dotačního programu pro partnerská města a evropské záležitosti.

Jarní servisní akce AUTO CB

Pokud zastupitelé rozhodnutí schválí, podpoří Plzeň v letošním roce deset žádostí celkovou částkou 400 tisíc korun. 

Mezi podpořené patří projekt nazvaný „Ahoj, jak se máš? / “Hallo, wie geht´s?“ (21 tisíc korun), na který žádá peníze Západočeská univerzita v Plzni, respektive její Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Tandem. Kancelář primátora, která spravuje peníze Komise pro partnerská města a evropské záležitosti, také poskytne 49 500 korun na produkční a technické zajištění projektu Alliance française de Plzeň nazvaného Bonjour Plzeň! 2015. Dalším žadatelem byla SOŠ obchodu, užitého umění a designu v Plzni, částku 49 500 korun získala na zajištění projektu Evropská paměť a dědictví společně. Stejnou výši použije také na jeden ze svých projektů TOTEM - regionální dobrovolnické centrum, a to při přípravě implementace programu Sousedé 55+, inspirovaného rakouským projektem Zeitbank 55+, do regionů České republiky. 

Dalšími úspěšnými žadateli jsou Konzervatoř Plzeň (49 500 korun), která předložila k podpoře projekt na Mezinárodní studentský orchestr v Limoges, Občanské sdružení BRÁNA (18 tisíc korun) na projekt Regensburg 15, 28. základní škola Plzeň (17 tisíc korun) na projekt Vystoupení pěveckého sboru 28. ZŠ Plzeň v partnerském města Regensburg, 2. základní škola Plzeň (49 500 korun) na práce spojené s 60. výročím otevření 2. ZŠ za účasti partnerské školy z Deggendorfu. Podpořen byl také projekt žadatele Jazz bez hranic (47 tisíc korun) a žadatele Svět podle Jakuba (49 500 korun). 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka