Půlmaraton Plzeňského kraje 2015

Třetí květnovou sobotu ožije areál Škodaland v Plzni na Borech sportem. Poběží se odtud první ročník závodu Půlmaraton Plzeňského kraje 2015, který propojí Litice, Šlovice, Dobřany, Dobřánky, Lhotu, Valchu a Borskou přehradu. Trasa v délce 21,0975 km bude začínat i končit ve sportovním areálu, kde bude po celý den připraven bohatý program pro malé i velké návštěvníky.

Jarní servisní akce AUTO CB

Kudy poběží půlmaratonci?

Závodníci odstartují před areálem Škodaland směrem na obec Litice, proběhnou Šlovice, kde se dají vpravo na město Dobřany. Zde jsme se snažili vyhovět přání zástupců města Dobřany, původní návrh, kdy trasa vedla po silnici od dálničního přivaděče, byl proto změněn a ve Šlovicích běžci odbočí vpravo a poběží do Dobřan po vedlejší silnici. Z dobřanského náměstí pak běžci budou pokračovat do nedalekých Dobřánek, kde na křižovatce Chotěšovská x Komenského odbočí doprava a poběží do obce Lhota, poté na okraj obce Valcha, okrajem chatové oblasti skrz Černý Most. Dále značenou cyklostezkou č. 3, přeběhnou most přes ústí řeky Radbuzy do nádrže České údolí, budou pokračovat ulicí K Lávce až k hlavní silnici – ul. Klatovská, kde odbočí doleva a doběhnou do cíle před areál Škodaland. Trasa bude značena a je vhodná pro trénované sportovce.

S půlmaratonem jsou spojena dopravní omezení

V době konání Půlmaratonu Plzeňského kraje 2015 bude od 11:00 do 14:00 hodin omezen provoz obcemi Plzeň-Bory, Litice, Šlovice, Dobřany, Lhota, Valcha a budou též omezeny spoje MHD linky č. 21 a č. 26. Rádi bychom touto cestou poděkovali nejen občanům za trpělivost v době zmíněných omezení, ale také zástupcům obcí, jimiž trasa půlmaratonu vede.

Netroufáte si napůlmaraton? Připraveny jsou i kratší trasy

Na půlmaraton je registrováno 600 běžců. Pokud mezi ně nepatříte, máme pro vás dobrou zprávu. Připravili jsme dvě kratší trasy pro méně zdatné sportovce. Krajská pětka měří necelých 6 km, druhou variantou je Krajská desítka s délkou necelých 10 km. Pokud máte sportující ratolesti, jsou naplánované také dětské běhy, a to v délce 100, 400, 800 a 1 200 m. Děti samozřejmě startují zdarma.

Co se bude dít ve Škodalandu během dne?

Program začne v 9:30 hodin dětskými běhy na in-line oválu. V 11:00 hodin pak odstartuje půlmaraton a po něm obě kratší tratě. Připraveny jsou ukázky práce policistů, hasičů, představí se také soptíci z Němčovic či Pole Dance. Zahraje kapela Semtex. Pro malé návštěvníky bude připraveno městečko Dětského světa Lvíček, skákací hrad či malování na obličej. Otestovat bude možné koloběžky. Vyhlášení vítězů kratších tratí je naplánováno na 13:30 hodin, samotného půlmaratonu pak na 14:40 hodin.

Aktuální informace, propozice závodu i registrace sledujte na stránkách: pulmaraton.plzensky-kraj.cz/cs

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 04.05.2015 08:08




4 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka