Radní Plzně projednali žádost společnosti Accolade o nájemní smlouvu v Liticích

Rada města Plzeň se zabývala žádostí společnosti Accolade CZ XIV, s. r. o, která požádala o nájem částí pozemků v souvislosti se svým záměrem vybudovat v Liticích průmyslový park.

Cílená propagace v Plzni

Městské pozemky společnost potřebuje pronajmout pro vybudování dopravního napojení připravovaného areálu. V souvislosti s touto žádostí vzali radní na vědomí vyjádření zastupitelů Litic, petici občanů Litic proti výstavbě průmyslového parku a další vyjádření občanů Litic. Na základě rozhodnutí radních bude možné uzavřít nájemní smlouvu pouze tehdy, pokud společnost Accolade pro svůj projekt získá buď pravomocné rozhodnutí Krajského úřadu Plzeňského kraje, že záměr společnosti nebude posuzován podle zákona o posuzování vlivů na životní prostředí v platném znění, nebo získá vydané závazné souhlasné stanovisko podle § 9a zákona o posuzování vlivu na životní prostředí v platném znění, a to v termínu nejpozději do 31. 12. 2019.

„Rada města Plzně po seznámení s předloženými materiály na základě doporučení komise pro nakládání s majetkem a na základě doručených vyjádření zastupitelů a občanů Litic rozhodla, že nájemní smlouvu na pozemky nitné na vybudování dopravního napojení se společností Accolade bude možné uzavřít pouze v případě, že společnost Accolade získá buď pravomocné kladné rozhodnutí Krajského úřadu Plzeňského kraje,  že záměr nebude posuzován podle zákona o posuzování vlivů na životní prostředí v platném znění nebo společnost Accolade získá vydané závazné souhlasné stanovisko Krajského úřadu Plzeňského kraje podle § 9a zákona o posuzování vlivů na životní prostředí v platném znění, a to ve lhůtě nejpozději do 31. 12. 2019,“ konstatoval náměstek pro oblast dopravy a životního prostředí Petr Náhlík.

V případě, že společnost Accolade pravomocné kladné rozhodnutí nebo souhlasné stanovisko Krajského úřadu Plzeňského kraje nezíská, nemůže získat ani pravomocné územní rozhodnutí pro svůj investiční záměr.

Rada města Plzně se seznámila s dokumenty:

1.  Žádost společnosti Accolade CZ XIV, s. r. o., o uzavření nájemní smlouvy za účelem výstavby dopravního napojení včetně související dopravní a technické infrastruktury.
2.  Důvodovou zprávu ve věci žádosti společnosti Accolade CZ XIV, s. r. o.
3.  Informativní zprávu ve věci Průmyslového parku Litice schválenou usnesením ZMP č. 159 ze dne 20. 4. 2017
4.  Rozhodnutí Ministerstva životního prostředí České republiky, odboru výkonu státní správy III, ze dne 12. června 2017 o zrušení Rozhodnutí Krajského úřadu Plzeňského kraje ze dne 3. srpna 2016, ve věci závěru zjišťovacího řízení dle § 7 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivu na životní prostředí a jeho vrácení k znovuprojednání
5.  Žádost spolku Jsme doma v Liticích, z. s. ze dne 20. 8. 2017 o uzavření nájemní smlouvy k pozemku p. č. 583/91 o výměře 856 m2 a části místní komunikace III. třídy č. C7737 v rozsahu 352 m2 umístěné na pozemku p. č. 2246/16 o celkové výměře 3860 m2, ostatní plocha, ostatní komunikace.
6.  Vyjádření představitelů Městského obvodu Plzeň 6 k nájmu pozemků v k. ú. Litice, a to starosty Ing. J. Janouška ze dne 18.  8. 2017, zastupitele P. Bosáka ze dne 22. 8. 2017 a zastupitele M. Hausnera ze dne 23. 8. 2017.
7.  Petici proti záměru města Plzně pronajmout části místní komunikace III. třídy a pozemků v k. ú. Litice pro stavbu TDI ze dne 11. 8. 2017 doručenou do kanceláře primátora dne 22. 8. 2017.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka