Rekonstrukce mostu Generála Pattona má souhlas zastupitelů

Zastupitelé města schválili odůvodnění veřejné zakázky související s významnou rekonstrukcí plzeňského mostu Generála Pattona na silnici I/20.

Cílená propagace v Plzni

 Souhlas zastupitelů je klíčovou podmínkou pro zahájení zadávacího řízení. To připravují společně město Plzeň a Ředitelství silnic a dálnic České republiky, zhotovitel by měl být vysoutěžen letos, kdy také začnou sanační práce, samotná oprava prvního z mostů pak odstartuje a skončí v roce 2017, druhého v roce 2018.

„Stav mostu Generála Pattona patří k nejhorším, co se týká mostních objektů na silnicích 1. třídy v Plzeňském kraji. Rekonstrukce měla začít letos v květnu, vzhledem k tomu, že je v případě této zakázky nutný souhlas vlády, budou letos na podzim spuštěny pouze sanační práce, oprava prvního z mostů pak začne příští rok,“ uvedl technický náměstek primátora Pavel Šindelář. 

Cílem stavby je celková rekonstrukce mostů zahrnující provedení kompletní výměny příslušenství, sanaci spodní stavby a nosné konstrukce. Dále bude zhotovena zcela nová vyrovnávací spřažená deska a nově bude řešeno uložení tramvajové tratě na mostě. Oproti stávajícímu stavu dojde k rozšíření komunikace o jeden jízdní pruh, a to ve směru z Lochotína do města. Součástí stavby je rekonstrukce chodníků na mostě a předmostí a dále obnova schodišť v oblasti opěr do původní podoby. Stavba rovněž zahrnuje přeložky kabelů dopravních podniků i dalších subjektů, trakčního vedení a plynovodu včetně nové párové soustavy veřejného osvětlení.

Jako první přijde na řadu rekonstrukce levého mostu, tedy mostu ve směru na Lochotín, v roce 2018 pak mostu pravého ve směru na Bory. Provoz na mostě bude vždy zachován ve dvou zúžených jízdních pruzích pro každý směr.  Tramvajový provoz bude v některých etapách výstavby veden po jedné koleji obousměrně.
  
Předpokládaná hodnota veřejné zakázky činí celkem 205 milionů korun bez DPH. Finanční prostředky na úhradu podílu města by neměly překročit částku 29,87 milionu korun bez DPH, vyčleněny jsou z rozpočtu Odboru investic Magistrátu města Plzně.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka