Režisér Balkins natočil na Šumavě videoklip Petra Kutheila - Icarus

Přečtěte si rozhovor s režisérem Balkinsem o šumavském natáčení videoklipu Petra Kutheila - Icarus

Cílená propagace v Plzni

Natočil jste klip Petrovi Kutheilovi, řekněte nám o projektu Icarus víc!

Celé to začalo tím, když mi Petr volal okolo 11. hodiny večer, že potřebuje pomoc s videoklipem Icarus. Už jsem otevíral diář a hledal volný termín, v tom jsem se dozvěděl, že se musí natáčet následující den – můj jediný volný den po měsící a půl. Petr měl už vše domluvené, herce, kostými, lokace v Krkonoších, dron a dokonce byl i sníh, jediné co mu chybělo, byl spolehlivý člověk, se kterým měl původně natáčet – jednoduše s ním vyběhl a já to měl celé zachránit - povedlo se! Ještě tentýž den jsem zařídil koně, dron, ale nechtělo se mi jezdit daleko, takže se natáčelo u nás na Šumavě, na Pohorsku. Sice jsem schytal pár nadávek od lidí, kteří tu chodí spát se slepicema, že je otravuji v půlnoci, ale ve finále byli rádi, že se natáčení mohli zúčastnit.

Proč bysme si měli klip pustit? Co je na něm jedinečného a kdo psal scénář?

To by vám spíše odpověděl Petr, kterému se prý podobný příběh zdál ve snu a chtěl jej zrealizovat. Jedinečný je na něm již zmiňovaný příběh samotné domluvy s natáčením.

Jaká část natáčení byla pro vás nejtěžší?

Celé natáčení, vše se navíc muselo natočit během pouhých 4 hodin. Petrův herec Davee Selezan musel být v určitý čas v Praze, na castingu do filmu s Johnny Deppem (nicméně Davee se často účastní podobných natáčení, zahrál si například i s Arnoldem Schwarzeneggerem). Takže během 4 hodin jsme museli zvládnout natočit všechny scény (playback jsme točili jindy) a to bez jakékoliv přípravy, bez lokační prohlídky, technického scénáře, storybaordů, štábu a podobně, ani světla jsme neměli, jen kameru, objektiv, tatranku v kapse a za týden chřipku.

Prozraďte nám něco o odvážné ženě, která natáčela polonahá na sněhu. To byl váš nápad?

Věřím, že jsem vás napadl jako první, ale nikoli. Petr je kupodivu větší uličník než já. O Anežce Fojtáchové mohu prozradit, že jí byla zima. To je ale vidět i v samotném videoklipu. A také, že umí krásně zpívat!

Jaké další klipy či projekty chystáte?

Nyní chytáme spolupráci na videoklipu Petra Koláře, jsou tam i nějaké reklamní spoty a další klipy. V postprodukci mám Indickou svatbu, která je zajímavá tím, že stála několik milionů – ovšem nemluvíme o rozpočtu na video.

Kde vás mohou fanoušci potkat? Nebudete v nejbližší době moderovat nějakou zajímavou akci?

Rozhodně od 28. června v Karlových Varech na filmovém festivalu, kam se těším celý rok na super lidi, filmy, párty, Marka Ebena s Jiřím Bartoškou a na golf do Golf Resortu v Cihelnách, mezi námi - všem doporučuji!

ODKAZ NA VIDEOKLIP ICARUS: https://www.youtube.com/watch?v=ZX4uobKMwLA&list=RDZX4uobKMwLA&start_radio=1
ODKAZ NA PREMIÉRU: https://www.youtube.com/watch?v=kV3ZYLVskGk

Děkujeme za rozhovor

Za REGIONPLZEN.CZ se ptal Honza Vavřička

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka