Řidiče na Košutce čekají dopravní omezení, první začnou už v pátek

Automobilovou dopravu v plzeňské oblasti Košutka v následujících dnech významně ovlivní tři velké investiční dopravní projekty.

Cílená propagace v Plzni

Řidičů se dotknou omezení, která souvisí s třetí etapou rekonstrukce tramvajové trati v Gerské ulici v úseku od zastávky Severka až po točnu na končené tramvaje linky číslo 4, dále omezení související s opravou Studentské ulice a menší nepříjemnost obyvatelům lokality způsobí také úprava přechodu přes Gerskou ulici na konečné linky číslo 4. Vedení města věří, že Plzeňané budou mít pochopení pro daná opatření, úřad se snaží maximálně eliminovat komplikace, jež s investicemi souvisí. 

Již od půlnoci ze čtvrtka na pátek 9. září do pátku 7. října budou uzavřeny levé odbočovací pruhy v obou směrech do sídliště Košutka a Bolevec. Důvodem je oprava obou přejezdů přes tramvajovou trať v křižovatkách s Kralovickou ulicí a U Jam (Manětínská), přejezdy budou uzavřeny. „Při těchto stavebních pracích tedy nebude možné levé odbočení z Gerské ulice do Kralovické a Manětínské ulice. Rovněž tak nebude možno odbočit z Kralovické a Manětínské doleva směrem na Záluží. Stejně tak nebude možné odbočit z ulice U Jam a Gerské ulice (sídliště) doleva, směrem do centra,“ přiblížil David Malán z Odboru investic Magistrátu města Plzně, který má městskou akci za 65 milionů korun na starost. Na Košutku se tak řidiči jedoucí ve směru z města dostanou pouze přes křižovatku u Remusu. Pokud řidiči pojedou od Záluží směrem na Bolevecké sídliště, budou muset využít trasy přes Kralovickou ulici do Studentské a následně odbočit vlevo do Gerské. 

V souvislosti s druhou investiční akcí, kterou je oprava konstrukce vozovky ve Studentské ulici, tedy silnice I/20, bude od 15. září uzavřen jízdní pruh směrem od Gerské ulice k Plaské ulici. „Bude se jezdit pouze v jízdním pásu, jenž vede ke Gerské ulici a nebude možné odbočení do Kaznějovské ulice, omezení potrvá do konce roku 2016,“ vysvětlil David Malán. Investici realizují Ředitelství silnic a dálnic ve spolupráci s městem Plzeň. Oprava v úseku 840 metrů zahrne zejména výměnu konstrukčních vrstev vozovky, zajištění odvodnění, opravu kanalizace, výměnu obrub, úpravu zastávkových zálivů, přilehlých zelených pásů a chodníků. 

Třetí investiční akcí, jež zasáhne lokalitu Košutka v nejbližších dnech a týdnech, bude úprava přechodu pro chodce v Gerské ulici přes krajskou silnici III/1808 na konečné linky číslo 4. Akci za 1,7 milionu korun má na starost Správa a údržba silnic Plzeňského kraje, finančně se na ní podílí také město Plzeň. Zahájení realizace je naplánováno v termínu po 15. září, cílem je zvýšit bezpečnost chodců v místě točny tramvajové linky. „V tomto případě nebude akce znamenat výrazné omezení pro řidiče, tedy pro automobilovou dopravu, nicméně stavební práce znepříjemní život obyvatelům lokality,“ doplnil David Malán. Stávající ochranný ostrůvek pro chodce bude rozšířen, dojde k úpravě vedení jízdních pruhů silnice, k úpravě chodníků a výstavbě nového veřejného osvětlení pro nasvícení přechodu pro chodce. 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka