S Industry Open za poznáním industriálního dědictví i na prohlídku provozů

Letošní ročník festivalu Industry Open zve fanoušky industriálních zajímavostí a technických památek na různorodé akce už v polovině června.

Cílená propagace v Plzni

V programu nebudou chybět oblíbené výlety historickým autobusem za poznáním průmyslu na Plzeňsku, komentované prohlídky provozů plzeňské vodárny nebo spalovny odpadu ani procházky zaměřené na architekturu. Festival se koná o víkendu 17.–19. června v Plzni a okolí, vstupenky na akce jsou v prodeji od 1. června.

Festival Industry Open se v letošním roce uskuteční o třetím červnovém víkendu. Ještě před letními prázdninami si tak návštěvníci v Plzni a okolí užijí víkend plný industriálu. „Po dvou uplynulých sezónách, kdy bylo pořádání akcí poznamenané pandemií coronaviru a festival Industry Open se konal jako série akcí po celé léto, jsme přistoupili zpět k formátu festivalu o jednom červnovém víkendu. Těší nás, že v programu letos nebudou chybět komentované prohlídky provozů plzeňské vodárny, spalovny odpadu v Chotíkově nebo objektů Plzeňských městských dopravních podniků, které byly návštěvníkům z důvodu bezpečnosti delší dobu uzavřeny“, uvedl Roman Zarzycký, první náměstek primátora města Plzně zodpovědný za cestovní ruch.

O víkendu 17.–19. června si mohou příznivci industriálu vybrat z řady zajímavých akcí a zážitků, které je zavedou i tam, kam se běžně nedostanou. Podívají se například do trolejbusového a autobusového depa na Karlově nebo do budovy Plzeňských městských dopravních podniků na Denisově nábřeží, kde navštíví měnírnu a malou vodní elektrárnu, jež letos slaví 100 let provozu. Speciální prohlídky připravil Plzeňský Prazdroj, účastníci během nich navštíví jednu z dominant pivovaru, vodárenskou věž. Do Starého Plzence se zájemci mohou vydat na komentované prohlídky výroby Bohemia Sekt zaměřené na exkluzivní sekt Louis Girardot, který také během prohlídky ochutnají.

Není bez zajímavosti, že v posledních dvou sezonách byly velmi oblíbenými akcemi vlakové jízdy do Škodovky, na které letos navážou komentované procházky kolem areálu bývalých Škodových závodů. Účastníci procházek se od průvodce dozví zajímavosti o historii i proměnách tohoto „města ve městě“. Součástí procházky bude i komentovaná prohlídka expozice Škodovky a budov Techmania Science Center, které si pak účastníci mohou užít i individuálně. Zážitkové jízdy historickým autobusem letos účastníky vezmou po stopách těžby uhlí a kaolinu na Plzeňsku, součástí výletů bude návštěva Hornického muzea ve Zbůchu a bývalého hlubinného kaolinového dolu a Centra Caolinum v Nevřeni, které na festivalový víkend chystá doprovodný program.

Podrobný program a další zajímavé informace o industriálním bohatství v regionu jsou k dispozici na webu www.industryopen.cz, který slouží také jako průvodce po industriálních místech a zajímavostech v Plzni a Plzeňském kraji a poskytuje mnoho tipů na výlety i mimo festival. „Na webu zájemci najdou tradiční turistické cíle, kterými jsou plzeňské pivovary, tematická muzea nebo technické památky. Zapálení fanoušci industriálu tam objeví spoustu dalších tipů na místa, která třeba nejsou obecně známá, ale stojí za to je objevit,“ doplnila Alena Fialová, manažerka festivalu z pořádající organizace Plzeň-TURISMUS.

Předprodej vstupenek na festivalové akce byl spuštěn 1. června v Turistických informačních centrech (nám. Republiky 41, vedle radnice a Paluba Hamburk u hlavního nádraží) a online na Plzeňské vstupence.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 13.06.2022 17:05



13 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka